Politie Groningen

Zaterdag 7 juni 2008

Provincie Groningen, 07-06-2008

Groningen: meisje gewond

Een 16-jarige bromfietsster uit Schildwolde liep vrijdagmorgen onder meer hoofdletsel op bij een aanrijding op de Lubeckweg in Groningen. Het meisje reed op het fietspad en werd geschept door een 30-jarige automobilist uit Groningen die de inrit van een bedrijfspand op wilde draaien. De toestand van het slachtoffer is nog onbekend. De verkeerspolitie onderzocht de toedracht van het ongeluk.

Groningen: feestgangers mishandeld

Een groep feestgangers in een woning aan de Aquamarijnstraat in Groningen werd vrijdagnacht mishandeld. Tijdens het feest drong een drietal personen de woning binnen en ging de bezoekers met onder meer een bezemstok te lijf. Een aantal feestgangers liep relatief licht letsel op. Toen de politie arriveerde, waren de aanvallers verdwenen. In de straat bleken ook diverse vernielingen te zijn aangericht. Een onderzoek wordt ingesteld.

Groningen: bromfietser dronken

Een 27-jarige bromfietser reed vrijdagnacht met hoge snelheid op de Zaagmuldersweg een politieauto voorbij. De bestuurder viel bovendien op omdat hij zijn helm half op het hoofd had staan. Hij werd in de Vinkenstraat tot stoppen gedwongen. Een ademanalyse wees uit dat de man met een promillage van iets meer dan 2 fors onder invloed van alcohol was. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Groningen: zoektocht naar drenkeling

Brandweer en politie hebben vrijdagnacht geruime tijd in en om het water van de Turfsingel naar een man gezocht. Getuigen belden de politie iets na drie uur dat ter hoogte van een bouwsteiger iemand in het water was gesprongen. De 20 á 30-jarige man, gekleed in een witte blouse en een blauwe spijkerbroek, had niet op het roepen van omstanders gereageerd, was een aantal keren kopje onder gegaan maar ook weer verder gezwommen. Duikers van de brandweer doorzochten het hele gebied tussen de Maagdenbrug en de Sint Jansbrug maar troffen niemand aan. Een zoekactie van de politie in de omgeving leverde evenmin iets op. Gedurende de zoektocht werd de Turfsingel voor het verkeer afgesloten.

Groningen: verkoper fiets aangehouden

De politie arresteerde zaterdagochtend vroeg op de Vismarkt een 49-jarige Stadjer. Een agent zag dat de man een groep mensen een vermoedelijk gestolen fiets probeerde te verkopen. De Stadjer werd aangehouden, de fiets in beslag genomen.

Delfzijl: motorrijder botst op meisje

Een 50-jarige motorrijder uit Delfzijl botste vrijdagmiddag op het Schuitenzand in zijn woonplaats op een 9-jarige fietsster. Het meisje stak plotseling de weg over. Hoewel de motorrijder slechts 30 kilometer per uur reed, kon hij het kind niet meer ontwijken. Hij werd met schouderletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het meisje hield schaafwonden aan de botsing over. De politie onderzocht de toedracht van de aanrijding.

De Wilp: agressieve man overmeesterd

Agenten moesten vrijdagavond bij een woning aan de Keuningsweg in De Wilp onder meer pepperspray gebruiken om een agressieve man aan te kunnen houden. De politie wilde de 42-jarige bewoner arresteren omdat hij verdacht werd van een ernstige vorm van huiselijk geweld. De man viel op straat een agent aan en moest met geweld worden overmeesterd. De verdachte is ingesloten.

Zoutkamp: rijbewijs kwijt

Een 59-jarige automobilist uit Kollum moest vrijdagavond op een alternatieve manier zien thuis te komen. De man werd op de Panserweg in Zoutkamp door de politie gecontroleerd. Ademanalyse bracht een alcoholpromillage van 1.5 tevoorschijn. De Fries kon zijn rijbewijs inleveren.

Bedum: Zandtser weigert alcotest

Agenten die vrijdagnacht tussen Bedum en Stedum op zoek waren naar een auto die ergens in een sloot zou zijn gereden, zagen in de omgeving een 30-jarige inwoner van t Zandt lopen. De man was onder invloed van alcohol en wist in eerste instantie niets van een ongeluk. Toen even later de wagen in een sloot werd aangetroffen, bleek deze wel eigendom van de 30-jarige te zijn. Volgens de man had hij niet achter het stuur gezeten en was zijn wagen gestolen. Hij wilde echter geen aangifte van de diefstal doen. De man weigerde eveneens een ademanalyse naar het vermoedelijke alcoholgebruik. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Uithuizen: vernielingen bij station

Bij het treinstation van Uithuizen zijn vrijdagnacht vernielingen aangericht. Van het gebouw werden onder meer ramen ingegooid. Vermoedelijk was een aantal jongeren uit Groningen naar Uithuizen gekomen om wraak te nemen op een inwoner van Uithuizen. Zij hadden echter het hazenpad gekozen toen ze zich met een overmacht aan jongeren uit Uithuizen en omgeving geconfronteerd zagen. Als gevolg daarvan zouden bij het station de vernielingen zijn aangericht. De politie trof nog zon 20 jongeren bij het spoor aan. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Steendam: mannen gewond bij ruzie

Twee mannen, een 57-jarige inwoner van t Zandt en een 32-jarige inwoner van Slochteren, liepen vrijdagavond min of meer ernstig letsel op bij een vechtpartij bij een camping in Steendam. Beiden zouden elkaar met een ketting en een ijzeren paal te lijf zijn gegaan. De aanleiding van de vechtpartij is nog onduidelijk. De 33-jarige zoon van de man uit t Zandt werd door agenten overmeesterd toen hij de man uit Slochteren te lijf wilde gaan toen deze per ambulance zou worden afgevoerd. De 57-jarige en de 33-jarige werden met onder meer hoofdletsel en een beenverwonding in ziekenhuizen opgenomen. De 33-jarige zoon werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.