Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 07-06-2008

Mogelijke verdrinking blijkt loos alarm

DE GROEVE Vrijdagmorgen kregen de hulpdiensten een melding dat er een visser vermoedelijk in het water zou liggen langs De Dijk. Een passant had de man bij het water zien staan en toen ze er even later weer langs kwam was de man verdwenen. Alle spullen stonden er nog. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen was alles verdwenen. In en bij het water werd niets aangetroffen, waarna de hulpdiensten weer retour konden. (08-142946)

Bromfietser gewond bij val

TWEEDE VALTHERMOND Vrijdagnacht is een 17-jarig meisje uit Ter Apel gevallen met haar bromfiets op de Ter Apelervenen. Door onduidelijke oorzaak is ze uitgegleden en over de kop gegaan. Bij de val brak ze een sleutelbeen en werd met de ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. (08-143234)

Alcohol in het verkeer

EMMEN Vrijdagavond heeft de politie een 36-jarige man uit Emmen aangehouden nadat hij op de Boermarkeweg met zijn auto bij een aanrijding zou zijn betrokken. De aanrijding bleek nogal mee te vallen; het alcoholgebruik niet. Bij de blaastest bleek een promillage van 1,6. Het rijbewijs is ingevorderd. (08-143181)

HOOGEVEEN Vrijdagnacht controleerde de politie op de Vredenluststraat een 22-jarige automobilist uit Hoogeveen. Hij had gedronken en moest blazen. De uitslag was 0,8. Omdat het een beginnende bestuurder betreft is het rijbewijs ingevorderd. (08-143233)

ASSEN Vrijdagnacht zagen agenten op de Balkenweg een 35-jarige man uit Leeuwarden in een personenauto rijden. Aan het rijden was al te zien dat man vermoedelijk zwaar onder invloed verkeerde. Na aanhouding bleek bij de blaastest een promillage van maar liefst 2,8. Zijn rijbewijs was een paar dagen eerder al ingevorderd toen hij in Sneek bij een controle tegen de lamp liep met een promillage van 1,35. Daarnaast was zijn auto niet verzekerd. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien. (08-143252)

Politie houdt verdachten aan na vechtpartij

EMMEN Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een grote vechtpartij op het Marktplein. Daar bleek dat twee groepen het met elkaar aan de stok hadden gehad. Een 25-jarige man uit Harderwijk lag met verwondingen aan zijn hoofd op straat. Hij is met de ambulance voor behandeling naar de huisartsenpost gebracht. Agenten konden, na het verzamelen van informatie, drie verdachten in de buurt aanhouden. Het gaat om drie jongemannen uit Emmen, twee van 18 en een van 27 jaar. Deze drie zijn ingesloten voor een nader onderzoek. (08-143245)

Verdachten aangehouden na mishandeling en bedreiging

ASSEN Vrijdagnacht werd de hulp van de politie ingeroepen bij een vechtpartij aan de Pelikaanstraat. Daar bleken drie jongemannen een 19-jarige Assenaar te hebben mishandeld en bedreigd met een mes. Ook werd een ruit van de voordeur vernield. De drie verdachten konden in de Pelikaanstraat worden aangehouden. Het zijn alle drie Assenaren, 19, 20 en 21 jaar oud. Ze zijn ingesloten voor een vervolgonderzoek. Wat de aanleiding van het geheel is geweest, zal dan duidelijk moeten worden. (08-143236)

Auto in brand tijdens rijden

TWEEDE EXLOERMOND Vrijdagmorgen reed een 37-jarige vrouw uit deze plaats in haar auto over de Beene Dubbelboerstraat toen ze rook onder de motorkap uit zag komen. Ze zette de auto stil en stapte uit. Daarna begon de auto goed te branden. De brandweer bluste de brand. De auto raakte zwaar beschadigd (08-143051)

Bekeurd met bier op straat

HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie gecontroleerd in het centrum van Hoogeveen. Twee jongeren kregen een bekeuring voor het bier drinken op straat. (08-143183)

EMMEN Vrijdagavond troffen agenten een 37-jarige man uit Emmen aan op de Alerderbrink. Hij lag op straat te slapen tussen een aantal bierblikken. Hij werd gewekt en met een bekeuring op zak voor openbare dronkenschap thuis afgeleverd. (08-143143)

Jeugdige (?) vandalen aangehouden

MEPPEL Zaterdagmorgen rond 6.00 uur kreeg de politie een melding dat er vernielingen zouden worden gepleegd aan de Rembrandtlaan. Agenten troffen daar een aantal winkelwagentjes aan die omver waren gegooid. Daar tussen lag een groot aantal kranten en tijdschriften. De daders renden net weg, een trappenhuis in. Daar konden ze worden aangehouden. Ze hebben eerst de rommel zelf moeten opruimen. De rekening voor de vernielde lectuur kunnen ze tegemoet zien, en van de politie krijgen ze een bekeuring wegens baldadigheid. De drie vandalen zijn pas 24 jaar. Twee van hen komen uit Meppel en eentje uit Ruinerwold. (08-143263)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.