Oranjewoud


Nieuwe software Save garandeert efficiënte invulling regionale brandweerzorg

Om het effect van ontwikkelingen op het brandweerzorgniveau inzichtelijk te maken, heeft Oranjewoud/Save het softwarepakket Geobrandweerzorg 3.0 ontwikkeld.

Bij het zorgdragen voor een doelmatige en efficiënte invulling van de basis brandweerzorg in Nederland worden regio's en gemeenten geconfronteerd met ontwikkelingen die een evaluatie van de huidige kwaliteit van de brandweerzorg noodzakelijk maken.

Zelf wijzigingen doorvoeren

Geobrandweerzorg 3.0 onderscheidt zich op een aantal wezenlijke punten van de voorgaande versie. Zo bent u met het nieuwe pakket in staat zelf op het scherm mutaties door te voeren. Of het nu gaat om een nieuwe wijk, een nieuwe weg, een wegafsluiting of het verplaatsen van een kazerne: een paar klikken met de muis en de wijziging is doorgevoerd.

Uitbreiding thematische kaarten

Ook het aantal te vervaardigen thematische kaarten is uitgebreid en de verschillende thema's zijn ook als kaartlaag over elkaar heen te plaatsen. Enkele voorbeelden hiervan:

* de locatie en grootte van overschrijdingen (op kaart afgebeeld);
* het belang van verschillende wegen voor de brandweer;
* opkomsttijden en dekkingsgebieden per wegdeel.

Visualisatie

Geobrandweerzorg is ontwikkeld met behulp van GeoMedia (Intergraph). Dit is het pakket dat ook als standaard GIS pakket is gekozen voor de meldkamers in het kader van het Sherpa-project. Geobrandweerzorg sluit hier dus naadloos op aan.

Gegevens uitwisselbaar

De in- en uitvoer van datagegevens is mogelijk omdat Geobrandweerzorg een zogenaamd 'open GIS-systeem' is. De gegevens kunnen worden geïmporteerd uit of geëxporteerd worden naar andere systemen.

Uitkomsten direct te lezen

De uitkomsten van een doorgerekend alternatief zijn direct in te lezen in GMS en ook kan er bijvoorbeeld een rijroutenetwerk met bestaande rijsnelheden worden ingelezen. Een verfijning op basis van de lokale situatie is ook mogelijk.

Meer informatie:

Govert Jongsma, telefoon 0570 66 3993,

Of kijk bij:

Geobrandweerzorg 3.0