Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-

Revolutionaire dimmer voor LEDverlichting

Ledsland brengt stroombesparende dimmer op de markt

Ledsland brengt een nieuwe dimmer op de markt. Met deze dimmer hebben lampen minder trafo's nodig. Meer dan 25 LEDspotjes van 3 watt kunnen op 1 trafo aangesloten worden. Bij 50 watt halogeenlampen zijn dat er 2. Tot nu toe waren er voor LEDverlichting alleen reguliere dimmers verkrijgbaar, die de stroombesparing weer teniet deden. Met de introductie van deze revolutionaire dimmer tilt Ledsland de verlichting met LEDlampen naar een volwassen en professioneel niveau.

Besparing

Tot voor kort was er alleen LED verlichting in hard blauw licht Ledsland heeft nu ook warm wit licht toegevoegd aan haar assortiment. Daarmee is LEDverlichting uitgegroeid naar de ultieme verlichting van de toekomst. Milieuvriendelijker en goedkoper in gebruik dan spaarlampen en stroomverslindende gloeilampen. Ledsland heeft uitgerekend dat een gemiddeld huishouden bij vervanging van 50 halogeenspotjes door LEDspots tot 815 euro per jaar kan besparen. Zo is binnen anderhalf jaar de aanschaf terug verdiend. Met de nieuwe energiezuinige dimmer van Ledsland kan de energiebesparing nog verder oplopen.

Geen chemisch afval

Halogeen- en gloeilampen worden heet, LEDverlichting veel minder. In TL buizen zit giftig kwik dat UV straling veroorzaakt. Dat is chemisch afval en schadelijk voor de gezondheid. Bovendien is vastgesteld dat de lichtopbrengst van TL buizen na drie maanden al flink terugloopt. Een hinderlijke bijkomstigheid van het gebruik van TL verlichting is tevens het flikkeren van het licht. "Dat is allemaal verleden tijd bij het gebruik van LEDverlichting" aldus Ledsland, "Een pluspunt is ook, dat LEDverlichting na 50.000 branduren vervangen moet worden, TL buizen reeds na 5000 branduren". Dat is volgens Ledsland een enorme besparing omdat maar eens in de 15 jaar nieuwe LEDlampen aangeschaft hoeven te worden.

Stijgende energieprijzen
Ledsland heeft de energieprijzen de afgelopen 5 jaar met ongeveer 35% zien stijgen. Terwijl iedereen de mond vol heeft over groene stroom, levert LEDverlichting de enige echte grote energiebesparing op. Dit kan oplopen tot 90% van de traditionele verlichting. Met LEDverlichting en de door Ledsland nieuw ontwikkelde dimmer is er een revolutie in verlichting in gang gezet die niet meer te stuiten is.

Wilt u meer weten? Kijk op www.ledsland.nl


---- --