Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom 07/06

BERGEN OP ZOOM, 7 juni 2008

Politie controleert 500 automobilisten tijdens verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagmiddag en -avond aan de Rooseveltlaan, Antwerpsestraatweg en Plein 13 een algemene verkeerscontrole gehouden. Tijdens de controle zijn 500 automobilisten gecontroleerd op rijden onder invloed. Een 55-jarige automobiliste uit Wemeldinge blies 1020 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Acht personen werden aangehouden in verband met drugsbezit. De gegevens van 18 automobilisten verdwenen in het bekeuringsboekje van een agent voor het niet dragen van een autogordel of het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Man met drugs aangehouden na tip voorbijganger

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Markt een 29-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Rond middernacht werden surveillerende agenten door een voorbijganger getipt dat de Roosendaler een hoeveelheid drugs bij zich zou hebben. Toen agenten de man controleerden vonden zij bijna anderhalve kilo softdrugs in zijn rugzak. De drugs zijn in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld.

Politie houdt fietsendieven aan

ROOSENDAAL: Aan het Mill Hillplein heeft de politie vrijdagmiddag twee 17-jarige inwoners van Roosendaal aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van fietsendiefstal aan de Laan van Belgie. Een oplettende getuige had het tweetal aan het werk gezien bij vermoedelijk twee diefstallen en voorzag de politie van een goed signalement van de daders. Met deze gegevens ging de politie op zoek naar het duo, waarna zij aan het Mill Hillplein zijn aangehouden. De fietsen zijn nog spoorloos. Een eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. Het tweetal is in verzekering gesteld.

Auteur: Henk Snepvangers