Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg 07/06

TILBURG, 7 juni 2008

Man aangehouden met 55 bolletjes harddrugs

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag aan de Gasstraat een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Een agent in burger had de man zien dealen, waarna collegas ter plaatse kwamen om een onderzoek in te stellen. Bij de komst van de agenten ging de man een cafe binnen, waar korte tijd later in het toilet 55 bolletjes harddrugs werden aangetroffen. De harddrugs, cocaine en heroine, zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld. De verklaart dat hij de drugs heeft gevonden op straat. Na onderzoek zal de man die afkomstig is uit Mauretanie en illegaal in Nederland verblijft worden overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Tilburgers aangehouden voor belediging agenten

TILBURG: Een 19-jarige inwoner van Tilburg is in de nacht an vrijdag op zaterdag aangehouden aan de Heuvel. De man vond het nodig om surveillerende agenten zonder aanleiding te beledigen. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op en heeft aan hem een gebiedsontzegging uitgereikt. Rond 03:30 uur beledigde een 27-jarige Tilburgse vanachter een raam van het popcentrum aan de Veemarktstraat surveillerende agenten. De vrouw stak zon tien keer haar middelvinger op in de richting van de politie. Met behulp van beveiligingsmedewerkers werd zij uit de zaak gehaald en overgebracht naar het het politiebureau.

Huiselijk geweld is niet normaal

TILBURG: In een woning in de wijk Hasselt heeft de politie zaterdagmorgen een 42-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Rond 04:50 uur kreeg de politie een melding dat zijn 44-jarige vrouw door hem was mishandeld. Agenten troffen het tweetal in de woning aan. De vrouw had een wond aan haar hoofd. De verdachte is in verzekering gesteld. Na verhoor is hij in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Henk Snepvangers