Politie Zuid-Holland-Zuid

07/06 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 07-06-2008 o Persberichten district II

HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM Een 33-jarige vrouw uit Gorinchem heeft op vrijdagmorgen 6 juni aangifte gedaan van mishandeling door haar 38-jarige echtgenoot. De man zou zijn vrouw in het gezicht hebben geslagen. Hij zou zijn vrouw al eerder hebben mishandeld, al dan niet onder invloed van alcohol en drugs. De man is op vrijdagmorgen aangehouden. De politie doet onderzoek naar de zaak.

MISHANDELING OP WERKVLOER
HARDINXVELD-GIESSENDAM Op vrijdagmiddag 6 juni heeft een 48-jarige man uit Sliedrecht aangifte gedaan van mishandeling. De man was op donderdag 5 juni met een collega werkzaam bij een bedrijf aan de Rivierdijk. De mannen gebruikten bij hun werkzaamheden een brander om het oppervlakte van een in aanbouw zijnde deur vlak te maken. Bij het branden liep de temperatuur op en werd per ongeluk een papieren tekening verschroeid. Deze bleek van drie mannen te zijn die aan de andere kant van de ruimte hun werkzaamheden uitvoerden. Toen zij hiervan kennis namen werden twee van de drie mannen zo boos dat zij de 48-jarige man met vuisten op zijn hoofd sloegen. De man raakte hierdoor buiten bewustzijn en werd naar de huisartsenpost van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht gebracht. De man bleek een hersenschudding te hebben, twee dikke ogen, striemen op zijn gezicht en nek, en een gebroken kaak. De politie onderzoekt de zaak.

POLITIEBUS IN DE WOLKEN
GORINCHEM Op vrijdagavond 6 juni heeft een poederblusser een politiebus in de wolken gezet. Een agent reed vanaf de A-15 in de richting van de Newtonweg toen hij een klap en hevig gesis hoorde. Hij nam veel rookontwikkeling waar en dacht dat het dienstvoertuig in brand stond. Toen hij de bus kon parkeren, zag hij geen hand meer voor ogen. Bij nader onderzoek bleek dat de vergrendeling uit de poederblusser was losgeschoten waardoor de gehele witte inhoud verspreid door de bus lag. Een andere agent, die op dat moment in de buurt was, waarschuwde de ambulancedienst. Het ambulancepersoneel kon vaststellen dat de agent, buiten een fikse hoestbui, geen verwondingen had opgelopen bij het incident.
Het takelbedrijf heeft de bus weggesleept om te worden gereinigd. Bluspoeder is een (zuiverings)zout en niet schadelijk. Doordat de bluspoeder de eigenschap heeft corrosief te zijn, is elektronica niet bestand tegen de stof. De eventuele schade wordt geïnventariseerd.

GAT IN HOOFD
GORINCHEM Een 20-jarige vrouw uit Gorinchem heeft op vrijdagavond 6 juni aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw kwam met haar vriend uit het zwembad. Toen ze vanaf de parkeerplaats wegreden zagen ze twee kennissen, een man en een vrouw, staan. Er volgde een gesprek waarbij de mannelijke kennis begon te schelden tegen zijn vriendin. Er ontstond een handgemeen. De man (leeftijd nog onbekend) sloeg met een blikje bier een gat in het hoofd van de 20-jarige vrouw. Daarop is de vrouw met haar vriend in de auto weggereden en deed aangifte op het politiebureau.

FIETSEND GEZIN GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL
SLIEDRECHT Op vrijdagavond 6 juni heeft rond 20.30 uur op de Thorbeckelaan een verkeersongeval plaatsgevonden. Twee personenautos kwamen op de kruising van de Prof. Kamerlingh Onneslaan en de Thorbeckelaan met elkaar in botsing. Bij de uitwijkmanoeuvre van de ene bestuurder werd een gezin, twee fietsers met bijrijders, van achteren aangereden. De vader (42) met zijn zoontje (6) en moeder (41) met haar dochter (9) raakten hierbij gewond. Voor zover bekent liep de vader bij het ongeval een hoofdwond en schaafwonden op, het jongetje een zware hersenschudding en een beenfractuur. De vrouw liep een hersenschudding en beenletsel op, het meisje een schaafwond aan haar been. Het gezin is naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gebracht. Bij het aanrijden van het gezin werd eveneens een lantaarnpaal en hekwerk omver gereden. De beide bestuurders van de personenautos raakten bij het ongeval niet gewond.
Omstanders die getuige zijn geweest van het ongeval krijgen Slachtofferhulp aangeboden.
De Regionale Verkeersondersteuning deed (sporen)onderzoek en onderzoekt de toedracht van het incident. De beide personenautos zijn door de politie meegenomen en worden onderzocht.

ONDER INVLOED
ALBLASSERDAM Op vrijdagavond 6 juni heeft de politie een 38-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. De man werd bij een routinecontrole door surveillerende agenten gecontroleerd. De blaastest wees uit dat de man te veel had gedronken. Op het politiebureau wees de test een promillage van 0.8 uit (365 ugl). De man kreeg een rijverbod van 3 uur en krijgt een boete thuisgestuurd. Hij verklaarde drie biertjes te hebben gedronken.

DRONKEN IN HEK GEREDEN
NOORDELOOS Een 19-jarige man uit Noordeloos is net na middernacht op 7 juni met zijn bromfiets op de Minkeloos van de weg geraakt en tegen een hekwerk tot stilstand gekomen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de man zich door zijn dronken toestand niets meer van de toedracht kon herinneren. De blaastest gaf de indicatie Fail waarop de man werd aangehouden en met de ambulance naar het ziekenhuis in Gorinchem werd vervoerd. Daar werd bloed afgenomen ten behoeve van het alcoholonderzoek.

EENZIJDIG ONGEVAL
SLIEDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 7 juni is een 26-jarige man uit Sliedrecht bij een verkeersongeval op de Rivierdijk gewond geraakt. De man reed alleen in een bestelauto met ongeveer 70 km/u in de 30 km/u zone. Hij botste door onduidelijke redenen zonder te remmen frontaal op een geparkeerde auto. Door de klap verschoof de geparkeerde auto naar de overkant van de dijk en botste op een stenen muur die al hek dient. Toen de politie ter plaatse kwam, zat de man nog in de auto en bleek ernstig gewond aan zijn hoofd en been. Hij droeg ten tijde van het ongeval geen gordel, waardoor zijn hoofd door de klap de voorruit had geraakt. De jongen zat met zijn rechtervoet vast onder het gaspedaal en zijn stuur klemde op zijn benen. De brandweer kwam ter plaatse om het voertuig open te knippen. De man is vervoerd naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Daar zal ook worden onderzocht of de jongen onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Zowel de auto van de bestuurder als de geparkeerde auto zijn weg getakeld. De Regionale Verkeersondersteuning doet onderzoek naar het incident.

RUSTIG OP GOEDBEZOCHTE, SFEERVOLLE EERSTE AVOND BAGGERFESTIVAL SLIEDRECHT De politie kijkt terug op een rustige eerste avond en nacht van het Baggerfestival in Sliedrecht. Het evenement werd tijdens het programma op 6 juni druk bezocht. Met veel toeloop van het publiek was de sfeer goed. In totaal werden acht mensen (veelal onder invloed van alcohol) aangehouden voor het beledigen van de politie, openlijk geweld en openbare dronkenschap. Ook werden twee jongens op heterdaad aangehouden bij vernieling van een informatiebord aan de Rembrandtlaan. Mede doordat de politie nadrukkelijk aanwezig was, kon snel worden ingegrepen. Het programma van het Baggerfestival loopt op zaterdagavond 7 juni af.