Politie Zuid-Holland-Zuid

07/06 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 07-06-2008 o Persberichten district I

STUKJE PINK KWIJT BIJ AANRIJDING
ZWIJNDRECHT Op vrijdagmiddag 6 juni heeft op de A-16 richting Breda ter hoogte van Zwijndrecht een aanrijding tussen twee personenautos plaatsgevonden. Beide bestuurders reden op de linkerrijbaan toen er een file ontstond. Een van de bestuurders, een 44-jarige man uit Oud Gastel, wisselde op dat moment van rijstrook. Toen hij in de file stilstond, zijn portier opende om zijn vrouw verder te laten rijden, reed de andere bestuurder, een 49-jarige man uit Middelburg, tegen de autodeur. Hierdoor raakte de 44-jarige man een stukje van zijn rechterpink kwijt. De man is overgebracht naar het Dordwijk Ziekenhuis.

CONTROLE SNELHEID EN DRAGEN GORDEL
ZWIJNDRECHT Op vrijdagmorgen 6 juni heeft het Verkeershandhavingsteam een snelheidscontrole gehouden op de Geerweg. Van de 47 passanten reden 8 bestuurders te hard. Zij krijgen een boete thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

DORDRECHT Op de Reeweg Oost en de Oranjelaan heeft het Verkeershandhavingsteam op vrijdagmorgen- en middag 6 juni een verkeerscontrole gehouden. Het team controleerde de snelheid en het dragen van een gordel. 566 bestuurders werden gecontroleerd. 9 bestuurders bleken te hard te rijden en 20 bestuurders droegen geen gordel. Zij krijgen een boete thuisgestuurd.
Op vrijdagavond werd de controle onder andere op de Amstelwijckweg voortgezet. Opvallend was dat een groot deel van de bestuurders op deze locatie de snelheid overtraden. 229 van de 364 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 79km/u.

DRONKEN ACHTER STUUR
DORDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 7 juni is een 38-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Tak van Poortvlietstraat. Bij een routinecontrole bleek de man in beschonken toestand achter het stuur te zijn gestapt. Hij blies een Fail en werd daarop meegenomen naar het politiebureau voor een exacte waardebepaling. De man blies daar 735 ugl (circa 1,7 promille). De man verklaarde 9 flesjes bier gedronken te hebben. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd.

ALCOHOL MAAKT MEER KAPOT DAN DE LEVER
DORDRECHT Bij een horecagelegenheid aan het Scheffersplein zijn bij het gooien van glazen vier mensen gewond geraakt. De exacte toedracht is nog onbekend. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat twee partijen naar elkaar met glazen hadden gegooid. Dit resulteerde in vier gewonden aan beide zijden. De ambulancedienst behandelde twee personen ter plaatse, twee anderen werden ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis. De namen van de betrokkenen zijn genoteerd. Er is (nog) geen aangifte gedaan.

MOTORFIETS MET GEBREKEN
DORDRECHT Op de Christiaan de Wetstraat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Surveillerende agenten reden op de Krommedijk en zagen in tegenovergestelde richting een motorfiets aan komen rijden. De bestuurder droeg geen helm en voerde geen verlichting. Bij het zien van politie probeerde de man weg te komen en reed de Craayensteinstraat in. Bij het oprijden van het trottoir kwam hij ten val. De man verklaarde ze motorfiets van zijn vader geleend te hebben. Bij navraag bleek de vader van niets te weten en bleek het voertuig inclusief een aanhanger via marktplaats te zijn gekocht. Bij controle van de motorfiets bleken gaten te zitten op de plaats van het chassisnummer. Ook ontbrak een kentekenplaat en een contactslot. Omdat de agenten twijfelden aan het rechtmatige bezit van de motorfiets, is deze in beslag genomen. Zowel de 18-jarige man als de vader worden gehoord.