Iedereen kan EK-poolen met Heidi en Peter

14/05/2008 15:23

PR Newswire

AMERSFOORT, Nederland, May 14 /PRNewswire/ --

- Website voor online voorspellingen nu live

Vandaag gaat de website ek-pool.nl live waar bedrijven, vrienden en families met elkaar de competitie kunnen aangaan in het voorspellen van de uitslagen van de Europese Kampioenschappen voetbal. Het tournooi vindt plaats in Zwitserland en Oostenrijk van 7 tot en met 29 juni 2008. Voor de website, die een initiatief is van het in internet gespecialiseerde ontwerpbureau Sequential Media, fungeren de Zwitserse Heidi en de Oostenrijkse Peter als mascottes.

Snel, makkelijk en accuraat

Elke belangrijke sportmanifestatie, van de Tour de France tot voetbalkampioenschappen, is voor mensen aanleiding om uitslagen te voorspellen en daarmee in het bedrijf of de vriendenkring een sportieve strijd aan te gaan. Men speelt voor de spanning en de eer, terwijl de doorgaans lage inlegbedragen kunnen oplopen tot een leuk potje. De opbrengst wordt meestal verdeeld tussen de drie hoogst geëindigde deelnemers nadat er in veel gevallen eerst een deel van het bedrag naar een goed doel is overgemaakt. De tussenstanden worden dagelijks bijgehouden op lijsten die in de koffiehoek hangen. Dit kost veel tijd en is niet altijd accuraat. Met het eerste is de baas niet blij en het tweede wekt het ongenoegen van de deelnemers. EK-poolen gaat veel sneller, is 100% accuraat, is beschikbaar in meerdere talen.

Gratis tot 5 deelnemers

In voorgaande jaren heeft Sequential Media diverse pool-sites ontwikkeld, zowel voor de particulier als voor grote en kleine bedrijven. 'De winst van EK-pool.nl zit in de tijd die deelnemers nodig hebben om voorspellingen in te vullen en de scores te zien, dat gaat snel en foutloos.' Zegt technisch directeur Jochum Groenendal. 'Iedereen kan tot 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd de voorspellingen aanpassen. Het systeem zorgt voor razendsnelle verwerking. Direct na de wedstrijd, als de uitslag vaststaat, worden de scores automatisch doorgerekend. Iedereen kan meedoen met een onbeperkt aantal deelnemers. Een pool is gratis tot 5 poolers en er is al een bedrijfspool voor 12 euro. Men kan kiezen voor het standaarddesign, of tegen een kleine meerprijs, voor een design met het bedrijfslogo, een eigen naam en eigen kleuren.'

Gezamenlijk EK-poolen op internet is toegankelijk via
http://www.ek-pool.nl en http://www.YourToto.com. Iedereen die een pool aanmaakt maakt kans op 1 van de 16 voetbalshirts van de deelnemende landen.