Concours Hippique International Officiel (CHIO)

Rotterdamse bibliotheken vieren 60 jaar CHIO Rotterdam

Jubilerend Rotterdams paardensportevenement krijgt terecht aandacht

Rotterdam, 1 juni 2008 - De zestigste verjaardag van het CHIO Rotterdam is voor de Rotterdamse bibliotheken een mooie aanleiding om aandacht aan de paardensport en het unieke Rotterdamse evenement te besteden. In de Centrale Bibliotheek zal in de maand juni een kubus worden ingericht rondom 60 jaar CHIO en wordt op drie zaterdagen een speciaal filmprogramma vertoond. In die films op 7, 14 en 21 juni zullen paarden de hoofdrol spelen. In Bibliotheek Kralingen-Crooswijk worden kindermiddagen (met een kleurwedstrijd) georganiseerd waar het CHIO kaarten voor de woensdag beschikbaar stelt. Ook is er een speciale kaartenactie voor de leden en medewerkers van de Bibliotheek.

De kubus in de Centrale Bibliotheek en in Bibliotheek Kralingen-Crooswijk zal een collage tonen van 60 jaar CHIO Rotterdam met historisch fotomateriaal en diverse hippische attributen. Daarnaast heeft dressuuramazone Anky van Grunsven o.a. boeken en dvd's beschikbaar gesteld waarmee in Centrale Bibliotheek de kubus 'De keuze van...' wordt ingericht. "We zijn er trots op dat we onze kubus op de eerste etage deze keer mogen inrichten met de boeken uit de boekenkast van een Olympisch kampioen", zegt Herman van Boven, woordvoerder van de Centrale Bibliotheek.

Over de Bibliotheek:
De Bibliotheek Rotterdam trekt jaarlijks zo'n 3,4 miljoen bezoekers en is hiermee de meest populaire instelling van Rotterdam. De bibliotheek is meer dan alleen een plek waar u boeken kunt lenen. Met grote regelmaat vinden optredens en presentaties plaats in het Bibliotheektheater en op de verschillende etages van de Centrale Bibliotheek. Maar ook in de wijkbibliotheken worden meerdere activiteiten georganiseerd. Er zijn jaarlijks een aantal hoogtepunten zoals de Boekenweek, het Kinderboekenweekfeest en het Lezersfeest.

Over het CHIO Rotterdam:
Het 60e CHIO Rotterdam presenteert topentertainment en een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau. Deze rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld door shownummers en nationale rubrieken. Aan de 60e verjaardag van het evenement zal met een showavond op woensdag en andere feestelijkheden speciale aandacht gegeven worden. Kaarten voor het CHIO en informatie zijn verkrijgbaar via www.chio.nl.