Provincie Noord-Holland

Datum

4-6-2008

Onderwerp

Weekendafsluiting N242 bij Alkmaar

Nieuwsredactie

Aanstaand weekend van zaterdag 7 juni 18.00 uur tot en met maandag 9 juni 05.00 uur wordt de aanleg van het weefvak tussen de Bestevaerstraat en de Smaragdweg afgerond. Als gevolg van de werkzaamheden is de westbaan van de N242 afgesloten tussen de Bestevaerstraat en de Smaragdweg. Het verkeer wordt omgeleid.

Doel van de aanleg van het weefvak is het verbeteren van de doorstroming van het verkeer op de N242, doordat het in- en uitvoegend verkeer gebruik kan maken van een verlengde in- en uitvoegstrook. Tijdens de afsluiting worden er onder meer asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. Hierbij wordt onder andere een gedeelte van het bestaande wegdek vervangen.

Omleidingen
In verband met de werkzaamheden zal de Ring Oost Alkmaar vanuit de richting Heerhugowaard richting de A9 ter hoogte van de afrit Bestevaerstraat worden afgesloten.
Het doorgaande verkeer vanuit Heerhugowaard richting de A9 Amsterdam/Haarlem wordt daarom geadviseerd gebruik te maken van de Westelijke ring van Alkmaar.
Voor lokaal verkeer wordt ter hoogte van de Bestevaerstraat een omleiding ingesteld via het industrieterrein Boekelermeer en wordt het autoverkeer via het Kooimeerplein richting de A9 omgeleid.

Het verkeer dat gebruik maakt van de N242 richting Heerhugowaard ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. Dit geldt ook voor het fietsverkeer.