Gemeente Eindhoven
Persbericht 7 juni 2008, no. 159

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer A.C.M. Brands, wonende Winston Churchillaan 51, 5623 KW te Eindhoven, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Brands is sinds 1957 tot heden als vrijwilliger actief bij de voetbalvereniging SV Unitas '59.
Van 1960 tot heden is hij bestuurslid.
In de loop der jaren vervulde hij de functies van voorzitter, seniorenvoorzitter, jeugdvoorzitter en penningmeester. Op momenten dat de vereniging in geldnood verkeerde, wist hij de Financiën weer op orde te krijgen.

Momenteel is de heer Brands nog bestuurslid faciliteiten en complexbeheer. In deze functie heeft hij eronder meer voor gezorgd dat er voldoende geld was om de sportkantine op te knappen en de kantine daadwerkelijk werd opgeknapt, en dat het sportpark een representatief uiterlijk kreeg.

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de voetbalvereniging SV Unitas '59 zal de heer R. van Gijzel, burgemeester van Eindhoven, een Koninklijke onderscheiding aan de heer Brands uitreiken op zaterdag 7 juni 2008, om 16.15 uur, in de kantine van de voetbalvereniging Unitas '59 , sportpark 't Bokt, Anconelaan te Eindhoven.

Aansluitend zal de burgemeester de vrijwilligerspenning van de gemeente Eindhoven uitreiken aan mevrouw Johanna Rosina van der Zande.
Mevrouw Van der Zande is al bijna dertien jaar op rij als vrijwilliger actief voor voetbalvereniging Unitas, onder meer als coördinator van de F- en E-jeugd, als lid van de strafcommissie en als jeugdvoorzitter.
Daarnaast is ze elf jaar collectant voor de Hartstichting en regelt ze andere collectanten. Ook helpt ze meer op de basisschool met het organiseren van carnaval en Sinterklaas en is ze als vrijwilliger actief geweest bij de stichting Wijkwerk Heesterakker.

Gemeente Eindhoven
Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail
Zie het origineel