Persberichten Rijn&Venen, 13.20 uur

Utrecht, 08-06-2008

Man ernstig gewond

WOERDEN Een 25-jarige man uit Woerden is ernstig gewond op straat aangetroffen.

Agenten kregen zondag 8 juni omstreeks 04.05 uur een melding van een incident op de Voorstraat/Nieuwe Steeg. Ter plaatse troffen agenten ter hoogte van een winkel alleen een bewusteloze man aan die bloedde uit zijn hoofd. Omdat de man niets bij zich had, kon zijn identiteit niet direct worden vastgesteld. Gezien het letsel werd de man met spoed door de opgeroepen ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. Korte tijd later werd gemeld dat de man in verband met de ernst van het hoofdletsel naar het UMC werd overgebracht. De politie onderzoekt de toedracht. Zij sluit niet uit dat het aantreffen van de man te maken kan hebben met een opstootje eerder die nacht tussen twee groepen jongeren op de kruising Oostdam/Stationsweg. Door tussenkomst van de politie werden de twee groepen van elkaar gescheiden. De politie vraagt eventuele getuige(n)van het incident, dat zich afspeelde op de Voorstraat ter hoogte van de Nieuwe Steeg, kontakt op te nemen met het politiebureau in Woerden, telefoon 0900-8844.

Man aangehouden

BREUKELEN Een 19-jarige man uit Maarssen is aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Agenten kregen zondag 8 juni omstreeks 03.20 uur een melding over een opstootje tussen twee groepen op de Boendermakerstraat. Daarbij was gezien dat de Maarssenaar een boksbeugel in zijn handen zou hebben gehad. Bij het onderzoek aan zijn kleding kwam een boksbeugel tevoorschijn. De boksbeugel is inbeslaggenomen en de Maarssenaar is ingesloten in het politiebureau.

Onder invloed van alcohol

Maarssen Een 29-jarige automobilist uit Maarssen is betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen hem zondag 8 juni omstreeks 03.05 uur met hoge snelheid over de Breedstraat in verboden richting rijden. Bij het aanspreken bleek hij geen gordel te dragen en was sprake van alcoholgebruik. Uit de ademanalye op het bureau werd vastgesteld dat hij 490 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

Een 43-jarige man uit Utrecht is betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen de man zaterdag 7 juni omstreeks 18.05 uur op een scooter zonder helm op rijden over de Diependaalsedijk. Bij aanspreken bleek sprake van alcoholgebruik. Na de ademanalyse werd vastgesteld dat hij 600 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De man was niet in het bezit van een certificaat, noch van een rijbewijs

TIENHOVEN - Een 42-jarige bromfietsster uit Tienhoven is betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen de vrouw zondag 8 juni omstreeks 03.05 uur slingerend rijden over de Maarsseveensevaart. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat zij 545 ug/l in haar lichaam had.

WOERDEN Een 22-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep is betrapt op het rijden onder invloed. De man was met zijn auto op de parkeerplaats behorende bij een tankstation langs de rijksweg A12 richting Utrecht tegen een vuilcontainer gebotst. Na de ademanalyse op het bureau werd vastgesteld dat hij 750 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bij een alcoholcontrole moesten 1149 bestuurders op straat blazen. Acht bestuurders werden naar aanleiding hiervan aangehouden en op het bureau meewerken aan een ademanalyse. Uiteindelijk wordt er tegen zeven bestuurders proces-verbaal opgemaakt. Zij bleken meer alcohol in hun lichaam te hebben dan de toegestane 220 ug/l. De uitslagen bedroegen tussen de 245 en 485 ug/l. De controle vond plaats van zaterdag 7 juni omstreeks 18.00 uur tot zondag 8 juni omstreeks 02.00 uur op verschillende locaties in Maarssendorp.

Man aangehouden

VINKEVEEN Een 26-jarige man uit Beusichem is aangehouden op verdenking van het bezit van (hard)drugs.

Agenten zagen zaterdag 7 juni omstreeks 01.20 uur de man uitstappen uit zijn auto op de Baambrugse Zuwe en aanstalte maakte om te gaan wildplassen. De man bedacht zich echter en stapte weer in. Bij de controle die volgde, werden bij de man twee wikkels met vermoedelijk cocaine aangetroffen. In de auto werd een derde wikkel gevonden. Het poeder uit de wikkels wordt nader onderzocht door de Forensische Opsporing.

Man aangehouden

WOERDEN Een 59-jarige man uit Woerden is aangehouden op verdenking van mishandeling.

Agenten hadden zaterdag 7 juni omstreeks 08.00 uur een melding gekregen van een handgemeen op de Wagenmakersweg. Ter plaatse troffen de agenten de Woerdenaar en een 36-jarige plaatsgenoot aan. De 36-jarige verklaarde in zijn gezicht te zijn geslagen en wilde aangifte doen tegen de 59-jarige. Ambulancepersoneel onderzocht de 59-jarige en constateerde enkele kneuzingen aan zijn gezicht. De mishandeling is vermoedelijk het gevolg van een zakelijk conflict.

Motorrijder gewond

KAMERIK Een 39-jarige man uit Mijdrecht is gewond geraakt bij een ongeval.

Agenten kregen zaterdag 7 juni omstreeks 03.25 uur een melding van een aanrijding op de rotonde van de provinciale weg N212 ter hoogte van Teckop. Uit onderzoek bleek dat de man met zijn motor een trottoirband van de rotonde had geraakt en ten val was gekomen. Ook bleek sprake van alcoholgebruik door de Mijdrechter. De man werd met onbekend letsel door de ambulance naar het AMC overgebracht. Daar werd van de Mijdrechter een bloedproef afgenomen.De beschadigde motor werd door een takelwagen opgehaald.

Aangehouden voor vernieling

VINKEVEEN Op vrijdagavond 6 juni werden drie jongens aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Rond 23.45 uur kreeg de politie de melding dat jongelui op de Pijlstaartlaan een leegstaand schoolgebouw aan het vernielen waren. Agenten gingen ter plaatse en hoorden klappen uit het schoolgebouw komen. De agenten liepen een brandtrap van het gebouw op en zagen dat de nooddeur boven aan de trap werd geopend. Bij het zien van de agenten werd de deur dichtgetrokken en renden drie jongens het gebouw in. De agenten maanden hen te blijven staan, hetgeen het drietal deed.

De drie, jongens van 15,16 en 19 jaar en afkomstig uit Vinkeveen, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De drie bleken tl-verlichting in het gebouw te hebben vernield. Tegen de jongens is proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.