Ingezonden persbericht


Brabantse gemeente sluit overeenkomst met optie voor nog eens twee jaar

Helmond bezorgt Leontien's Ladies Ride extra kilometers

ROTTERDAM - De gemeente Helmond is partner geworden van de Brabantse editie van Leontien's Ladies Ride. Olympisch kampioene Leontien Zijlaard-Van Moorsel en haar echtgenoot Michael Zijlaard sloten dinsdag 13 mei een overeenkomst met burgemeester Fons Jacobs en sportwethouder Jos Boetzkes voor één jaar, met een optie voor nog eens twee jaar. Door de samenwerking met Helmond wordt met name toerfietsers en wielrensters in de Brabantse editie van de toertocht de kans geboden om meer kilometers (105) te maken.

Leontien's Ladies Ride wordt in 2008 voor de eerste maal op drie plaatsen in ons land gehouden. Op zondag 8 juni valt voor het tweede jaar het startschot in Zwolle, op zondag 13 juli wordt voor de eerste maal in Rotterdam. De vierde Brabantse editie, met start en finish in Den Bosch, staat voor zondag 21 september op de kalender. De organisatie van het fietsfestijn verwacht dit jaar ruim 15 duizend vrouwen, verdeeld over de drie steden, aan de start. Deelnemers kunnen, ongeacht leeftijd, ambitie, het soort fiets waarop ze rijden, of het weer op de dag van de tocht voor de af te leggen afstand kiezen.

De organisatie verwacht dat ongeveer 500 toerfietsers en wielrensters, waaronder het complete AA Cycling Team, na het rustpunt in Boekel voor de lus naar Helmond zullen kiezen. Deze groep liefhebbers zal daardoor in totaal veertig extra kilometers afleggen. De gemeente Helmond zal als partner van het evenement de inrichting en aankleding van het keer- en rustpunt in het centrum van de stad in de samenwerking voor haar rekening nemen. In de Zwolse en Rotterdamse editie bestaat dit jaar voor de grote liefhebbers overigens nog geen mogelijkheid om extra kilometers te maken.

De organisatie van Leontien's Ladies Ride en Helmond worden bij elkaar gebracht via het sportmarketingbureau Fast Forward, dat eveneens verantwoordelijk was voor het eerste contact tussen de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander en Rotterdam Marketing met de organisatie van toertocht voor een eerste editie in de Maasstad. De gemeente Helmond is voor Zijlaard-Van Moorsel overigens bekend terrein. In haar jeugdjaren was de geboren Boekelse lid van de Helmondse wielervereniging Buitenlust.