Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (10/6)

BREDA, 10 juni 2008

Politie pakt man op voor mishandeling

BREDA: Een 25-jarige Bredanaar is dinsdagochtend rond 01.30 uur op de Havermarkt aangehouden. Hij zou een 26-jarige man uit Den Haag mishandeld hebben. De verdachte zou de man herkend hebben en hem in het gezicht hebben geslagen. Het conflict ligt in de prive-sfeer. Uitsmijters trokken de Bredanaar weg en informeerde de politie.

Man aangehouden voor vernieling en belediging

BREDA: Dinsdagochtend rond 00.45 uur hield de politie op de Grote Markt een 22-jarige man aan. Hij wordt verdacht van vernieling en belediging van een agent. Aanleiding was een opstootje op de Grote Markt

De politie kreeg een melding binnen van een grote vechtpartij op de Grote Markt. Ze gingen ter plaatse en zagen dat de groep uit elkaar was. Een getuige kon het signalement doorgeven van een van de aanstichters. Agenten spraken de man aan en vervolgden hun weg. Een medewerker van een horecagelegenheid was het niet eens met het optreden van de politie en ging verhaal halen bij de politie. Hij beledigde agenten en ook vond hij het nodig om vernielingen te plegen door tegen fietsen aan te trappen. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Politie ontmantelt verschillende hennepkwekerijen

BREDA: Maandagmiddag rond 14.00 uur heeft de politie een 26-jarige Bredase vrouw en een 24 man uit Breda in de Olivier van Noortstraat aangehouden nadat in de woning van de vrouw een hennepkwekerij werd gevonden. In de woning trof de politie circa 2475 stekjes, ruim 100 planten en de benodigde apparatuur aan. Ook vond de politie een groot mes dat in beslag is genomen. Ze zijn meegenomen naar het bureau.

BREDA: In de Populierstraat is maandagochtend rond 09.15 uur een hennepkwekerij ontmanteld. Daarvoor is een 42-jarige Bredanaar aangehouden. In zijn woning troffen agenten op de zolder 515 planten aan en de benodigde apparatuur. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anononieme melding. De spullen zijn in beslag genomen en de man kan een proces-verbaal tegemoet zien. Uit onderzoek bleek dat de man illegaal stroom aftapte.

Maandagmiddag trof de politie ook in de Plataanstraat een hennepkwekerij aan met circa 291 hennepplanten en de benodigde apparatuur. Ook daar is illegaal stroom afgetapt. De spullen zijn in beslag genomen.

Politie houdt controle bij Galderse Meren

BREDA: Maandagmiddag hield de politie bij de Galderse Meren een controle. Er zijn vijf bekeuringen uitgeschreven voor het betreden van verboden gebied. Ook is een 46-jarige man uit Breda aangehouden omdat hij geen legitimatiebewijs kon overhandigen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Gewelddadige diefstal van auto

BREDA: Op de Drielindendreef vond maandagnacht omstreeks 23.30 uur een overval plaats. Daarbij werd een personenauto buit gemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

Een 56-jarige Bredanaar parkeerde zijn auto bij zijn woning toen hij door twee mannen belaagd werd. Een van de mannen heeft het slachtoffer met een stok in zijn gezicht geslagen. De andere man pakte de autosleutels uit de handen van het slachtoffer en reden weg. Even verderop stapten nog twee andere mannen in. De auto die ze buit hebben gemaakt, is een personenauto, merk Chrysler, type Voyager met het kenteken VN-RD-45. De politie roept getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0800-9944.

Auteur: Eefje Klijberg