Ingezonden persbericht


Vince Docta (Filipijnen) over alternatieven voor biobrandstoffen

Biobrandstoffen en hoe je een duurzaam economisch alternatief voor de lokale bevolking kunt ontwikkelen, daar kan Vince Docta, een Filipijnse partner van Cordaid, van alles over vertellen. Hij is 11 en 12 juni hier in Nederland en beschikbaar voor interviews.

Docta is vertegenwoordiger van het Non Timber Forest Products (NTFP). Dit netwerk (50 lokale organisaties uit 6 Aziatische landen) zet zich in voor inheemse bevolkingsgroepen en economische ontwikkeling met behoud van biodiversiteit en traditie (www.ntfp.org). Het gaat hierbij bijvoorbeeld om producten die gewonnen worden in de bossen, zoals honing, fruit, rotan en plantenvezels, die door productontwikkeling geschikt gemaakt worden voor de lokale en internationale markt.

U bent uitgenodigd om met Vince Docta in gesprek te gaan. Zo kunt u naast de algemene verhalen over de kwalijke gevolgen van biobrandstoffen/palmolie of juist de hoeveelheid kansen die het biedt, een verhaal horen over hoeveel impact de grootschalige ontwikkelingen hebben op lokale economieën en tradities. En hoe de biodiversiteit en de aloude tradities behouden kunnen blijven in een modern jasje.

Mocht u belangstelling hebben, dan kunt u contact opnemen met Karen Mol, persvoorlichter Cordaid, mobiel 06 52331063 of e-mail kmo@cordaid.nl