Gemeente Heemskerk


woensdag, 11 juni 2008

Scheurvorming in woningen Ruysdaelstraat

Op dinsdag 10 juni is vastgesteld dat hoogstwaarschijnlijk als gevolg van de heiwerkzaamheden op het voormalige Jansheeren-terrein er scheuren zijn ontstaan in enkele woningen aan de Ruysdaelstraat.

De brandweer en de afdeling Bouwtoezicht (van de gemeente) zijn gealarmeerd en bij inspectie is vervolgens gebleken dat er voor de bewoners van de betreffende woningen geen gevaarlijke situatie is ontstaan. Wel heeft het college van burgemeester en wethouders tot nader order de bouw stilgelegd. Dit ter voorkoming van mogelijke verdere scheurvorming.

Vandaag (11 juni) wordt door aannemer, ontwikkelaar, constructeur en gemeente bekeken in hoeverre er wel of niet verder geheid kan worden. Vanzelfsprekend staat de veiligheid van de bewoners voorop bij het nemen van een besluit hierover. Om te bepalen of er verder geheid kan worden is het wellicht noodzakelijk om woensdagochtend als proef nog een damwand in te heien. Dit gebeurt uiteraard onder nauw toezicht van gemeente en constructeur. Indien er hierna niet verder geheid kan worden in de nabijheid van de woningen, is het wellicht wel mogelijk dat elders op de bouwlocatie (verder van de betreffende woningen af) er wel verder doorgewerkt mag worden.
Voor informatie over vaststelling van eventuele schade aan woningen kunnen bewoners contact opnemen met Dreef Beheer, telefoon 0251-276666 of BOT Bouw 072-5752700.

---