Openbaar Ministerie

Strafrechtelijk onderzoek brand De Punt afgerond

Assen, 11 juni 2008
Strafrechtelijk onderzoek brand De Punt afgerond

Het Openbaar Ministerie Assen heeft het strafrechtelijk onderzoek naar de oorzaak van de brand bij De Punt afgerond. De oorzaak van de brand moet gezocht worden in een meterkast. Er is sprake van een technische oorzaak.

Uit het strafrechtelijk onderzoek is niet gebleken dat iemand verantwoordelijk gesteld kan worden voor het ontstaan van de brand.

Het onderzoek

Onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft de technische recherche onderzoek uitgevoerd. Het strafrechtelijk onderzoek was gericht op de vraag of er sprake is geweest van strafrechtelijk verwijtbaar handelen. Op basis van technisch onderzoek en het horen van diverse getuigen stelt het OM vast dat hier geen sprake van is.

Doodsoorzaak

Daarnaast is onderzoek verricht naar de doodsoorzaak van de drie omgekomen brandweermannen. Een forensisch arts van de GGD heeft vastgesteld dat de brandweermannen zijn omgekomen door verstikking. De nabestaanden zijn hier inmiddels over geïnformeerd.

Het onderzoek wordt in samenwerking met KEMA voortgezet en richt zich nu op het precieze ontstaan van de technische oorzaak. Dat dient geen ander doel, dan van dit zeer te betreuren voorval te leren.