Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Tweehonderd handtekeningen voor verscherping hondenbeleid

Bewoners rond de Koeweide hebben op maandag 2 juni ruim tweehonderd handtekeningen aangeboden aan portefeuillehouder Ruimte Lucas de Boer. Ze willen dat er iets wordt gedaan aan de hondenpoep.

Volgens de bewoners zijn niet veel mensen op de hoogte van het hondenbeleid op de Koeweide. Enkele jaren geleden heeft de gemeente Rotterdam het hondenuitlaatbeleid aangescherpt. Dit houdt in dat de hondenbezitter een opruimplicht heeft en verplicht is om de hond aan te lijnen. Er zijn echter plekken binnen de gemeente waar het wél is toegestaan om honden vrij te laten. Deze plekken zijn herkenbaar aan de groene borden. Waar geen bord staat is het verboden om de hond los te laten en er geldt een opruimplicht. Mocht de hond toch poepen, dan dient de hondenbezitter dit zelf op te ruimen. Wordt dit niet gedaan, dan riskeert de hondenbezitter een boete van 60 euro.

Handtekeningenactie

Bij de Koeweide staat geen groen bord. Dit houdt in dat het niet is toegestaan om de hond uit te laten. Toch is dit bij veel hondenbezitters niet bekend. Ruim een jaar geleden zijn de borden bij de entree weggehaald waardoor het vrij spel was voor de honden. Dit zorgde ervoor dat kinderen tussen de hondenpoep moesten spelen. Om die reden zijn de bewoners van de Koeweide een handtekeningenactie gestart om de hondenpoep tegen te gaan. In totaal zijn er tweehonderd handtekeningen opgehaald en aangeboden aan Lucas de Boer.

Verboden voor honden
Bij de overhandiging van de handtekeningen was de dienst Gemeentewerken ook aanwezig om een bord te plaatsen bij alle entrees naar het veld. Dit bord zou eigenlijk overbodig moeten zijn, maar moet er nu wel voor zorgen dat de Koeweide helemaal poepvrij blijft. Twee kinderen van de Koeweide hebben samen met Gemeentewerken het bord opgehangen. De komende tijd zullen surveillanten van Stadstoezicht extra scherp controleren op het hondenbeleid in de Koeweide.