Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 11-06-2008

Verkeerscontrole

IJSSELSTEIN / LOPIK Op de Overtoom en de Tinbergenlaan in IJsselstein en de Vrijheidslaan en de Ir. van Enschedeweg in Lopik heeft de politie dinsdag een scootercontrole gehouden. Van 14.00 uur tot 21.00 uur werden 17 bekeuringen uitgeschreven voor te snel rijden, niet tonen van de papieren, niet dragen van de helm, technische gebreken etc.

Op de Vrijheidslaan in Lopik zagen agenten in een onopvallend videovoertuig drie erg snelle scooters rijden. De bestuurders werden aangehouden en twee van hen moesten hun scooter inleveren omdat ze respectievelijk 74 en 100 km/uur reden. Op de Overtoom is een 16-jarige jongen uit IJsselstein aangehouden omdat hij met zijn brommer op de rijbaan stond. Na herhaaldelijke verzoeken van de agenten om de weg vrij te maken, bleef de jongen zich hinderlijk gedragen. Hij is uiteindelijk aangehouden voor het niet voldoen van een bevel / vordering.

Naast scooteraars werden ook 25 á 30 automobilisten gecontroleerd. Enkelen werden bekeurd omdat ze geen gordel droegen.

Onder invloed
LOPIK In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juni heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 01.20 uur waren agenten op de Akker vanwege een andere melding. Toen deze was afgehandeld, zagen zij een voor een woning geparkeerde auto zonder bestuurder voorbij rijden. Het bleek om de auto van een 32-jarige man uit Utrecht te gaan. Hij had de auto kort daarvoor geparkeerd en niet goed in de remmen gezet. Omdat zijn adem naar alcohol rook moest hij van de agenten een blaastest ondergaan. De Utrechter blies een A(alert) en is vervolgens meegenomen naar het politie bureau. Hier bleek het dat de man 415 ug/l in zijn lichaam had zitten. Tegen de man is een proces-verbaal voor rijden onder invloed opgemaakt.

Hennepkwekerij opgerold

VIANEN De politie heeft dinsdag 10 juni omstreeks 14.10 uur een hennepkwekerij opgerold in een woning aan de Edisonweg. De eigenaar van het bedrijfspand had de kwekerij gevonden en de politie ingeschakeld. In totaal zijn er 129 planten en 17 losse stekken in beslag genomen. De politie doet nog verder onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.