Gemeente Dirksland


Gemeente Dirksland scoort goed op E-mailonderzoek

Eind mei heeft onderzoeksportaal Webdam het zevende E-mailonderzoek uitgevoerd onder alle (deel)gemeenten in Nederland. Webdam is het onderzoeksbureau van Gemeenteweb en doet onder meer - sinds 2003 - jaarlijks onderzoek naar de afhandeling van e-mailberichten door gemeenten. De gemeente Dirksland is, met 31 andere gemeenten, geëindigd op de hoogste positie met 40 punten.

Aan alle gemeenten is per e-mail een eenvoudige vraag gesteld over Leerlingenvervoer. Bij het E-mailonderzoek is gekeken naar de reactie tijd (in dagen) en de ontvangstbevestiging (wel of niet inhoudelijk correct). De gemeente Dirksland reageerde binnen een dag, dit leverde 30 punten op. Daarnaast werd de ontvangstbevestiging met een voldoende (10 punten) beoordeeld. De scores van de Nederlandse (deel)gemeenten variëren van -70 tot 40 punten. In heel Nederland reageerden 60 gemeenten totaal niet.

De resultaten zijn ten opzichte van het vorige onderzoek (juli 2006) verbeterd. Dit jaar beantwoordden 55,8% van de gemeenten de per e-mail gestelde vraag nog dezelfde dag. In het vorige onderzoek was dit slechts 34,8%. De resultaten van juli 2006 vormden echter een opvallend dieptepunt in de reeks onderzoeken sinds 2003. Ten opzichte van eerdere e-mailonderzoeken is dan ook slechts een lichte verbetering zichtbaar. Het percentage gemeenten dat de vraag dezelfde dag beantwoordt is licht gestegen in vergelijking tot de onderzoeken uit 2003, 2004 en 2005. Van 15,6% van de gemeenten kreeg Webdam dit jaar geen reactie op de vraag. Ten opzichte van voorgaande onderzoeken betekent dit een lichte daling (met uitzondering van juli 2006).