Europarlementariër Sophie in 't Veld op Erasmus Universiteit


Over privacy in Europa

ROTTERDAM, 20080604 -- Op woensdag 11 juni 2008 houdt Sophie in 't Veld, Europarlementariër voor D66, een lezing over Privacy in Europa. In 't Veld spreekt hierover in het licht van de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld google, pincodes, sofinummers, beveiligingscamera's, mobiele telefoons, kentekenregistratie en dergelijke. Coreferent is prof.mr. Corien Prins, hoogleraar Recht en informatisering aan de Universiteit van Tilburg en lid van de WRR. De lezing wordt georganiseerd door het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) en Studium Generale.

Praktisch elk privé-detail van mensen is door de overheid te achterhalen: je bank- en creditcardgegevens, je ziektedossier, je bonus-kaart, je IP-adres, je OV-chipkaart, je internet-surfgedrag, je Google-zoekwoorden, je belastinggegevens, je telefoongegevens, etc. Je bent zelfs vaak live te volgen op een van de vele beveiligingscamera's in het land. Gegevens worden volgens Sophie in 't Veld niet alleen gebruikt in strijd tegen het terrorisme maar ook om polshoogte te krijgen van sollicitanten, verzekeringnemers, politiek activisten, etc. Wat mogen overheden en bedrijven eigenlijk allemaal met die informatie? Mag er zomaar door allemans gegevens worden gesnuffeld? En Is schending van het recht op privacy een ondermijning van de democratische rechtsorde?

Lezing door Europarlementariër Sophie in 't Veld (D'66). Co-referent is prof.mr. Corien Prins, hoogleraar recht en informatisering Universiteit van Tilburg en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Privacy in Europa
Lezingen en discussie
Woensdag 11 juni, 15.30 - 17.00 u
Zaal A-1, Woudestein
Erasmus Universiteit Rotterdam
Burg Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
010 4081144
stg@oos.eur.nl
Toegang gratis





Studium Generale