Ingezonden persbericht


Persbericht

Apeldoorn, 10 juni 2008

Kadaster trots op deelname aan Triënnale Apeldoorn

Het Kadaster is erg trots om vanaf 11 juni 2008 mede aan de basis te staan van de eerste Triënnale in Apeldoorn. De Triënnale is een internationaal, driejaarlijks festival op het gebied van cultuur, tuin en landschap. Het is duidelijk dat tussen het onderwerp van de Triënnale en de kernfuncties van het Kadaster veel overeenstemming bestaat. Het Kadaster participeert in deze manifestatie met name vanuit onze nationale en internationale expertise op het terrein van Gebiedsinrichting.

De Triënnale is voor het Kadaster een uitgelezen podium om diverse nationale en internationale professionals, partners en andere geïnteresseerden kennis te laten maken met de mogelijkheden van Kadasteronderdelen zoals Kadaster International en onze nieuwe afdeling Ruimte en Advies, die op 1 maart 2008 officieel van start is gegaan.

Het Kadaster manifesteert zich vanaf 11 juni 2008 vooral in het programma `A wider view on cultural landscape challenges in Europe' in het Rijksmonument Radio Kootwijk in Kootwijk. Publiek, politiek en de professional worden tijdens debatten, een tentoonstelling en workshops uitgedaagd om stil te staan bij de vraag hoe om te gaan met de meest bijzondere landschappen in Nederland en Europa en de veranderingen die hierin plaatsvinden.

Verder informeert het Kadaster, als de leverancier van vastgoed- en geo-informatie, de komende 100 Triënnaledagen over nieuwe ontwikkelingen en interessante zaken als: Waar kan ik mijn eigen huis terug vinden? Hoe zag mijn woonplaats er 50 jaar geleden uit? Is digitaal wandelen mogelijk? Een kleine greep uit veel vragen waarover bezoekers meer weten na een bezoek aan de Triënnale in Apeldoorn.

Meer informatie over de Triënnale en de specifieke bijdrage van het Kadaster is beschikbaar op www.triennale.nl en www.kadaster.nl.