Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dordrecht, 11 juni 2008

WEGENS SUCCES 800 EXTRA KAARTEN IN DE VERKOOP VOOR DOGTROEPVOORSTELLING IN DORDRECHT

Alle kaarten voor DE MONTAN zijn inmiddels verkocht, maar vanaf vrijdag 13 juni komen er elke avond honderd extra zitplaatsen bij. Dogtroep speelt in totaal nog acht voorstellingen tot en met 22 juni. Dat betekent dat er 800 extra kaarten in de verkoop gaan.

DE MONTAN is een locatievoorstelling in een oude staalfabriek in Dordrecht. Voor bezoekers is het een van de laatste kansen om zich te laten verwonderen door de typische beeldpoëzie van Dogtroep, want de groep stopt eind 2008. Voor september staat er nog een locatievoorstelling in Amsterdam Noord gepland, maar dit project is financieel nog niet helemaal rond.

De Montan Staalfabriek
De voormalige Montan Staal fabriek, is een enorme loods, aan de rand van de stad. Enkele jaren geleden heerste hier nog een drukke en lawaaiige bedrijvigheid. Nu herinnert alleen een enorme hangkraan aan dit verleden. Het Dogtroep team heeft de loods ingenomen en graaft hier letterlijk naar de toekomst van deze vergeten plek. Terwijl laag voor laag wordt blootgelegd, ontstaat er een enorme krater. Een krater waaruit dromen, plannen en personages worden opgediept. Het zijn de elementen van een voorstelling op de rand van het bestaan.

DE MONTAN is speciaal voor deze plek gemaakt en nergens anders te zien.

Jong Dogtroep team
Dogtroep is een los-vast verband van beeldend kunstenaars, theatermakers, musici, technici en andere uitvinders. In de 33 jaar van z'n bestaan speelde Dogtroep op talloze bijzondere locaties in binnen en buitenland: van de steppen in Tasjkent tot het stadhuis van Den Haag en van het Plein van de Revolutie in Moskou tot een besneeuwde alpenhelling.

Dogtroep stopt definitief na 2008 en sluit deze zomer af met locatievoorstellingen in Dordrecht en (naar alle waarschijnlijkheid) Amsterdam Noord. In dit afscheidsjaar wordt het verleden uiteraard geëerd (o.a. met een boek), maar gaat het vooral ook om overdracht van kennis en ervaring. De Montan is gemaakt door een jong team, dat op enkele sleutelposities wordt versterkt door ervaren Dogtroep makers.

Voorstelling: DE MONTAN Voorstellingen: 13,14,15,18,19,20,21 en 22 juni Wo. do. en zo. (incl. reserveringskosten): ¤ 20,- (CJP, 65+ ¤ 18,50) Vr. za. (incl. reserveringskosten): ¤ 25,- (CJP 65 + ¤ 23,50) Aanvang voorstelling: 22.15 uur Aanvang diner: 20.00 uur Reserveren: www.kunstmin.nl of 078 - 639 79 79

DE MONTAN wordt gecoproduceerd door Schouwburg Kunstmin en is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Gemeente Dordrecht.

Dogtroep projecten zijn mogelijk dankzij structurele subsidiering van het ministerie van OC&W.

Adresgegevens speellocatie Dogtroep
Montan Staal
Kerkeplaat 8 - 10
3313 LC Dordrecht



Ingezonden persbericht