Ingezonden persbericht


Niet meer verdwalen in doolhof aan informatie

Intelligente site geeft houvast bij keuze hypotheek

Amersfoort, 11 juni 2008 - De nieuwe website allesoverhypotheken.nl wil de consument beter voorbereiden op zijn gesprek met een hypotheekadviseur en ingewikkelde hypotheekinformatie toegankelijker maken. Bovendien is de informatie volledig in te richten op de persoonlijke situatie van de bezoeker. Initiatiefnemer Hypotheeklead lanceerde de website vandaag.

De nieuwe website is zodanig ingericht dat consumenten snel en eenvoudig inzicht krijgen in alles wat met een hypotheek te maken heeft. Zij verdwalen niet in een veelheid aan gegevens. Aan de hand van een persoonlijk dossier wordt de consument naar de informatie geleid die het best past bij zijn persoonlijke situatie. Daarmee heeft hij voldoende bagage voor het gesprek met een adviseur.

Handige tips
Wat opvalt bij deze website zijn de handige tips. Waarmee moet je rekening houden als je bijvoorbeeld een nieuwbouwwoning wilt kopen, of welke aspecten spelen een rol als je werkloos of zelfstandig ondernemer bent en met welke tussenpersonen krijg je te maken als je een huis wilt kopen? Daarnaast zijn berekeningen te maken, vindt men de laagste rentestanden en checklisten met vragen voor een gesprek met een hypotheekadviseur, notaris of taxateur. Binnenkort helpt de site ook bij de keuze van de hypotheekvorm.

'Het systeem werkt eigenlijk als een trechter', aldus initiatiefnemer Ralph van Dam van Hypotheeklead, 'hoe meer vragen worden beantwoord, hoe specifieker en persoonlijker het advies wordt. Binnen een kwartier heb je een goed inzicht voor welke keuzes je staat, zonder lappen tekst te hoeven doorworstelen'. Indien de website bezoeker dat wenst, kan een afspraak worden gemaakt met een lokale hypotheekadviseur. Met de gegevens uit het persoonlijk dossier kunnen beide partijen vervolgens met een aanzienlijke informatiebagage het gesprek ingaan. Hypotheeklead doet er alles aan om de kenniskloof tussen financieel adviseur en de consument te dichten. De nieuwe website www.allesoverhypotheken.nl sluit aan op de trend dat consumenten steeds mondiger worden en zelf op internet zoeken naar de juiste informatie.

Uw voordelen

* u komt beslagen ten ijs bij de adviseur

* overzicht in wat komt kijken bij een huis
* handige checklisten voor notaris en taxateur
* tips als je minderjarig, werkloos of zelfstandig bent
* alles vastgelegd in je eigen persoonlijk dossier

Hypotheeklead
Hypotheeklead B.V. is een professionele, vooraanstaande partij waar het gaat om het genereren, bewerken en leveren van hypotheekleads. Zij werken samen met toonaangevende marktpartijen en zelfstandig intermediairs. Haar zusterorganisatie het Expertise Centrum Financiële Diensten (ECFD) is initiatiefnemer van de website www.adviseursvergelijk.nl.


- Einde persbericht -