BAM Gebouwbeheer verwerft contract distributiecentra ProLogis

Amsterdam, 11 juni 2008 - ProLogis, 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributie­centra, heeft een driejarig contract gesloten met BAM Gebouwbeheer voor het technisch beheer van dertig distributiecentra van ProLogis in Nederland en België. BAM Gebouwbeheer draagt onder meer zorg voor meerjaren-onderhoudsplannen, de uitvoering van het planmatig onderhoud en de naleving van de onderhoudsverplichtingen door huurders van distributielocaties. Ook voorziet BAM Gebouwbeheer in een centrale servicedesk, waar ProLogis en haar huurders 24 uur per dag, 7 dagen per week storingen, klachten en verzoeken kunnen melden.

ProLogis bezit meer dan 48 miljoen vierkante meter bedrijfsruimte in 121 verschillende regio's verspreid over Noord-Amerika, Azië en Europa. In de Benelux omvat de vastgoedportefeuille momenteel dertig distributiecentra met een totale vloeroppervlakte van circa 700.000 vierkante meter. Het aantal distributiecentra zal de komende jaren toenemen door investeringen in nieuwbouwlocaties.

BAM Gebouwbeheer integreert technisch beheer én uitvoering van onderhoud, zowel bouwkundig (door de regiovestigingen van BAM Utiliteitsbouw) als installatietechnisch (door de regiovestigingen van BAM Techniek). ProLogis heeft mede vanwege deze brede en geïntegreerde dienstverlening gekozen voor BAM Gebouwbeheer. Voor een aantal locaties is tevens de uitvoering van het serviceonderhoud in overleg met de betrokken huurders ondergebracht bij BAM Gebouwbeheer.

Over ProLogis
ProLogis is 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiefaciliteiten, met activiteiten in 121 markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft ter waarde van $38,8 miljard vastgoed in eigendom, onder beheer en in ontwikkeling. Het gaat om 2.817 objecten met een totale oppervlakte van 48,9 miljoen vierkante meter (31 maart 2008). Tot de klanten van ProLogis behoren productiebedrijven, retailers, transportbedrijven, logistieke bedrijven en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Het hoofdkantoor van ProLogis is gevestigd in Denver, Colorado en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1.500 werknemers. Het toonaangevende Amerikaanse blad Fortune heeft ProLogis in 2008 voor het tweede achtereenvolgende jaar op de eerste plaats in de vastgoedmarkt gezet, in de jaarlijkse lijst van 'America's Most Wanted Companies'. Voor meer informatie: www.prologis.com.



Ingezonden persbericht