Time : 16:38:27
Date : 11 June 2008
Sender Name: CO2logic

WaterWeer&Wind en CO2logic slaan de handen in elkaar met het "ClimateEducation program". BRUSSEL - Het educatieve project WaterWeer&Wind en het bedrijf CO2logic ontdekten onlangs bij elkaar dezelfde motieven en drijfveren: hun bezorgdheid over de globale opwarming en inzet om deze klimaatsverandering een halt toe te roepen.

"Het idee van het educatieve project is gegroeid vanuit de vraag van verscheidene leerkrachten uit het lager en secundair onderwijs om voor hun leerlingen een voorstelling te geven over het weer of een aanverwant onderwerp", leggen initiatiefnemers Marc De Keyser en Tom Elegeert uit. Beiden zijn professionele weervoorspellers bij het Oceanografisch Meteorologisch Station (OMS) in Zeebrugge. "Aan de hand van dit project willen wij de thema's weer en klimaat boeiend maken voor onze jeugd. We hopen dat ze op die manier gevoelig worden voor de hele problematiek van de klimaatsverandering, zodat ze kunnen opgroeien tot mensen die milieu- en klimaatbewust leven. Dit is een belangrijke stap om de menselijke bijdrage aan de opwarming van de Aarde tegen te gaan."

"Dat laatste is precies wat wij ook beogen", voegt Antoine Geerinckx toe. Samen met Tanguy du Monceau leidt hij het bedrijf CO2logic. "Wij

helpen bedrijven om hun impact op het klimaat te verminderen. Sensibilisatie is cruciaal en moet zo vroeg mogelijk gebeuren...vandaar dat we dergelijke authentieke initiatieven wilden stimuleren".

"Wij vinden het van essentieel belang dat de behandelde thema's, die zich steeds in de sfeer van weer, klimaat en milieu situeren, bepaald worden in overleg met de leerkrachten. Op die manier kunnen ze perfect in de planning van de lessen ingepast worden", aldus de meteorologen.

Gratis lessen via www.climate-education.be
"We kregen al veel positieve reacties op ons project van leerkrachten, maar het blijkt dat veel scholen geen budget hebben om onze onkosten te vergoeden. En dat is de achilleshiel van heel ons initiatief", vertelt Tom Elegeert.

Maar daar komt nu verandering in. De klanten van CO2logic kunnen hun resterende uitstoot compenseren door UNFCCC (United Nations Framework Convention on Climate Change) erkende CO2-reducerende projecten te steunen. "Meestal wordt dit geld gebruikt om, volgens Kyoto mechanismen, in ontwikkelingslanden of groeiende economiën (zoals in India) van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie over te schakelen", legt Antoine Geerinckx uit. "Door WaterWeer&Wind te steunen, kunnen we op die manier ook een belangrijke bijdrage leveren in ons eigen land"

"Dankzij deze steun van CO2logic kunnen wij vanaf nu onze diensten gratis aan de scholen aanbieden. We verwachten dan ook dat de vraag fors zal stijgen. Scholen kunnen online hun aanvraag maken op de site www.climate-education.be ", aldus Marc De Keyser.

Zonder de volgende sponsors zou dit niet mogelijk zijn: De Persgroep, D'Ieteren en Lampiris 100% groene energie.

Bericht aan de redacties (