Gemeente Amersfoort

Persbericht

Datum: 9 juni 2008

Winnaars bekend op 749ste verjaardag van de stad

Tweede stemronde surprisebox gesloten

De tweede stemronde van de surprisebox van Amersfoort 750 is gesloten. In de surprisebox zaten 24 projecten, waaruit Amersfoorters de afgelopen twee weken konden kiezen. Op 12 juni 2008 maakt burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper om 18.00 uur de vier winnaars bekend. Dat gebeurt in de Eemhaven, tijdens de viering van de 749ste verjaardag van de stad. Van 15.00 tot 23.00 uur is er dan van alles te doen in de haven. Optredens van Wolter Kroes en Ellen ten Damme, een drive-in bioscoop, de opening van het paviljoen van Amersfoort 750 en tal van andere activiteiten. Het volledige programma staat op www.amersfoort750.nl.

Via de surprisebox konden projecten worden ingediend door enthousiaste en actieve Amersfoorters. Projecten om te kunnen toevoegen aan het feestprogramma van 2009. In twee stemrondes konden Amersfoorters hun favoriete projecten kiezen. De winnaars krijgen een bedrag van maximaal 25.000 euro om het project te realiseren. De eerste stemronde van de surprisebox was in januari en leverde al vier winnaars op. De tweede stemronde was van 26 mei tot en met 8 juni 2008. Deze stemronde levert drie winnende projecten op, gekozen door de stad. Uit de overgebleven projecten kiest het bestuur van Amersfoort 750 een vierde winnaar. Dat is een project met een duidelijke toegevoegde waarde voor het feestprogramma. De stemmen konden worden uitgebracht via de website en via een stembon in de Stadsberichten.

De stad warmt zich op!

Op 12 juni 2008 viert Amersfoort in de Eemhaven haar 749ste verjaardag. Met optredens van Wolter Kroes (17.30 uur) en Ellen ten Damme (22.00 uur) en een drive-in bioscoop (22.30 uur). Er is een voorproefje te zien van het jubileumprogramma van 2009. Zoals de start van de inschrijving van de Marathon van Amersfoort, een fototentoonstelling van Ik Zie Amersfoort in het paviljoen van Amersfoort 750, stille theateracts van scholieren voor het project Stad in het Groen en de BuurtfeestBoulevard.

Buurtfeest Amersfoort

Op 12 juni gaat het project Buurtfeest Amersfoort van Amersfoort 750 van start. Aan de BuurtfeestBoulevard krijgen bezoekers kant- en klare concepten en tips aangereikt voor het snel en eenvoudig organiseren van een buurtfeest. Doel is om wijken, buurten en straten te stimuleren en ondersteunen met de organisatie van een eigen feest in 2009. Een speciale BuurtFeestBus reed afgelopen zaterdag 7 juni al ter promotie door de wijken. Er is een website geopend, www.buurtfeest-amersfoort.nl, waarop in drie stappen alles nog eens snel en eenvoudig wordt aangeboden.

Kaarten reserveren voor drive-in bioscoop

Rond 22.30 uur start op het parkeerterrein aan de Eemlaan de voorstelling van de drive-in bioscoop. De film Hairspray wordt getoond. Serveersters op rollerskates bedienen de bioscoopgangers met popcorn, drankjes en snacks. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Aanmelden kan bij Amersfoort 750, via www.amersfoort750.nl of telefoon 033 469 87 04.

Meer informatie over het programma van 12 juni 2008 is te vinden op www.amersfoort750.nl.