Persberichten Rijn en Venen, 11.40 uur

Utrecht, 12-06-2008

Onderzoek frauduleuze handelingen afgerond

WOERDEN De Regionale Sociale Recherche heeft een onderzoek tegen een 42-jarige man uit Woerden afgerond. Het opgemaakte dossier wordt binnenkort aangeboden aan het Openbaar Ministerie. De Woerdenaar wordt verdacht van fraude: het gebruik maken van een valse identiteit en het niet opgeven van inkomsten uit arbeid.

Uit het, begin april gestarte onderzoek, kwam naar voren dat de man gebruik maakte van twee Burgerservicenummers. Op één nummer werkte hij en ontving hiervoor inkomsten, op het andere ontving hij jarenlang bijstand van de gemeente Woerden. De man gaf zijn inkomsten echter niet op aan de sociale dienst van de gemeente Woerden die hierdoor werd benadeeld voor een bedrag van ruim 80.000 euro. Gedurende het onderzoek werd samengewerkt met de Vreemdelingenpolitie en met de Immigratie- en Naturalisatie Dienst(IND). De Woerdenaar bevindt zich op vrije voeten in afwachting van de behandeling van zijn zaak.

Verkeersongeval

WOERDEN Woensdag 11 juni heeft een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een auto en een bromfietsster op de kruising van de Utrechtsestraatweg met de Prins Mauritssingel.

Omstreeks 14.25 uur reed een 35-jarige man uit Hillegom over de Utrechtsestraatweg. Toen hij rechtsaf de Prins Mauritssingel insloeg, zag hij een 18-jarige bromfietsster uit Harmelen over het hoofd. De bromfietsster raakte de rechterkant van de auto en kwam ten val. Zij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Hennepkwekerij ontmanteld

MAARSSEN - De politie heeft, naar aanleiding binnengekomen informatie over een mogelijke hennepkwekerij, dinsdag 10 juni een onderzoek ingesteld in een woning in de wijk Duivenkamp. In twee ruimtes werden inderdaad hennepplanten aangetroffen met in totaal 259 hennepplanten. De twee aanwezige personen, een 48-jarige man en een 43-jarige vrouw, zijn op verdenking van overtreding van de Opiumwet aangehouden. Alle goederen die werden gebruikt voor het kweken van de hennepplanten waaronder assimilatielampen, voedingssystemen, ventilatoren en koolstofilters werden afgevoerd en vernietigd overeenkomstig de beslissing van de officier van justitie. Verder bleek dat er elektriciteit buiten de meter om werd afgenomen waardoor sprake was van diefstal van elektrische energie. Door het manipuleren van de stroommeter kan er bovendien gevaar voor mens en dier ontstaan. De twee verdachten bekenden het kweken van de hennepplanten en de diefstal van stroom. Na het opmaken van een proces-verbaal zijn de twee verdachten in de loop van dinsdagmiddag weer in vrijheid gesteld.