Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 12-06-2008

Politie zoekt getuigen van ongeval op A28

VEENINGEN De politie zoekt getuigen van een ongeval dat woensdag 11 juni rond 12.00 uur heeft plaatsgevonden op de A28. Een 41-jarige vrouw uit Emmen reed op de linkerrijstrook en maakte gebruik van de cruise control. Ze reed harder dan haar voorganger en trapte daarom tot twee keer toe op de rem. Volgens de vrouw ging ze juist harder rijden en heeft ze maar naar rechts gestuurd om een aanrijding met haar voorligger te voorkomen. Toen ze uiteindelijk rechts reed, heeft ze weer naar links gestuurd en kwam toen in botsing met een 56-jarige bestuurder uit Vleuten, die op de linkerweghelft reed. Omdat nog niet zeker is of het ongeval zo heeft plaatsgevonden vraagt de politie of getuigen zich willen melden via 0900-8844. De vrouw is ter plekke onderzocht door het ambulancepersoneel omdat ze last had van haar nek.(BPS 08-144568)

Motorrijder ten val
MEPPEL Een 49-jarige motorrijder uit Buggenum raakte woensdagmiddag gewond na een aanrijding op de Burgemeester knopperslaan. Hij kwam vanuit Meppel en zag dat er een file was voor de verkeerslichten. De motorrijder reed daarom stapvoets langs de file over de fietsstrook aan de rechterzijde. Een 61-jarige man uit Ede, die voor de verkeerslichten stond, kreeg telefoon en sloeg daarom rechtsaf een parkeervak in. Hij zag de motorrijder niet. Een botsing was het gevolg. De motorrijder is met pijn aan zijn knie naar het ziekenhuis vervoerd.(BPS 08-144565)

Vrouw botst tegen boom door wesp
DROGERTOPSLAGEN Een 48-jarige vrouw uit Drogerteropslagen is woensdagmiddag gewond geraakt op de Drogteropslagen. De vrouw was geschrokken van een wesp die in haar auto was gevlogen. Ze gaf een ruk aan het stuur en botste tegen een boom. Haar voertuig kantelde, maar de vrouw wist zelf uit de auto te klimmen. Omdat ze net de bebouwde kom verliet, reed ze nog met lage snelheid. Ze is met pijn op de borst naar het ziekenhuis in Hoogeveen gebracht. (BPS 08-144610)

Man wordt aangehouden wegens meerdere verkeersovertredingen KLAZIENAVEEN Een 58-jarige man uit Emmer Compascuum is woensdagmiddag aangehouden op de Kamille. Na een korte achtervolging werd de man staande gehouden. De man, die in een personenauto reed, blies op het bureau 880 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt wegens verzet bij aanhouding, het negeren van een stopteken, het niet dragen van een gordel en het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs.(BPS 08-144558)

Rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed EMMEN Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 47-jargie bestuurder van een personenauto uit Emmen aangehouden aan de Statenweg. Op het bureau blies de verdachte 665 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BPS 08-144696)

Rijbewijs ingevorderd van hardrijder
RUINEN Agenten hebben woensdagmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige man uit Zwolle. Hij reed over de N375 met een snelheid van 147 km/uur, daar waar 80 km/uur is toegestaan.(BPS 08-144513)

Bromfietser gaat onderuit
EMMEN Agenten hebben woensdagmiddag een 17-jarige bromfietser uit Emmer Compascuum bekeurd op de Statenweg wegens het rijden op de rijbaan. De jongeman reed met hoge snelheid over de kruising Boermarkeweg met de Van Schaikweg. Hij kreeg een stopteken van de agenten, maar hij besloot er vandoor te gaan. Even later ging hij met zijn bromfiets onderuit, door de hoge snelheid verloor hij de macht over het stuur, en werd de jongeman staandegehouden. Hij had wat schaafwonden aan zijn val overgehouden en zijn bromfiets raakte beschadigd. Bovendien had hij de schrik in de benen. Hij verklaarde zelf nog nooit zo dom te zijn geweest. (BPS 08-144547)

Inbraak bij sportcomplex
HOLLANDSCHEVELD In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken bij een sportcomplex aan de Kerkhoflaan. Onbekenden hebben een beamer weggenomen door een deur te forceren. De schade bedraagt enkele honderden euros. De eigenaar deed aangifte. (BPS 08-144709)

Vrouw aangehouden wegens bedreiging
HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond een 44-jarige vrouw uit Hoogeveen aangehouden wegens bedreiging en huisvredebreuk. Dit alles speelde zich af in een woning aan de Van Echtenstraat. Een 25-jarige man uit Hoogeveen deed aangifte. De vrouw is ingesloten voor verhoor. De aangever en verdachte zijn bekenden van elkaar.(BPS 08-144638)

Man valt van steiger
GIETEN Een 31-jarige man uit Klazienaveen raakte woensdagmiddag gewond aan de Hanebijtershoek. Hij is tijdens werkzaamheden op een bouwplaats van een stelling gevallen. Hij is, mogelijk met rugletsel, naar het ziekenhuis in Assen vervoerd. (BPS 08-144577)

Drie aanhoudingen na schieten met luchtdrukwapens

MEPPEL Na een melding van een getuige hebben agenten woensdagavond drie mensen aangehouden na het schieten met luchtdrukwapens. Het gaat om een 21-jarige man, een 19-jarige vrouw en een 29-jarige man uit Meppel. De drie zouden hebben geschoten bij een bedrijfspand aan de Oliemolenweg. Ze zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 08-144668)

Politie houdt man aan bij uitzetting van krakers

NORG De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een uitzetting van krakers uit een voormalig pretpark aan de Donderseweg. Toen één van hen het park niet wilde verlaten (nadat de politie meerdere malen had verzocht weg te gaan) en de aanwezige agenten beledigde, werd hij aangehouden. Tegen hem wordt ook verzet bij aanhouding ten laste gelast. De man, een 20-jarige Groninger, is ingesloten voor verhoor.(BPS 08-144559)

Jongens aangehouden wegens vernieling
COEVORDEN Woensdagavond kwam een melding bij de politie binnen dat een groepje jongeren een lantaarnpaal hadden vernield en dat ze met stenen tegen de ramen van een flat gooiden. Agenten ter plaatse konden op basis van geen getuigenverklaringen een 17-jarige en een 16-jarige jongen uit Coevorden aanhouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.(BPS 08-144648)

Politie controleert op verkeersveiligheid
HOOGEVEEN Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten woensdagmorgen in de omgeving van Hoogeveen bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen (1x), het rijden met een gladde voorband (1x), het niet bij zich hebben van een rijbewijs (3x) en het niet dragen van een gordel (5x). Bovendien is van 30 mensen een blaastest afgenomen. Niemand had te veel gedronken.(BPS 08-144561)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.