Politie Haaglanden

Extra persbericht 12 juni

Delft, 12-06-2008

Politie beëindigt drugshandel in cafés
Met de aanhouding van zes Delftenaren denkt de recherche van Bureau Delft een einde te hebben gemaakt aan een omvangrijke drugshandel vanuit cafés in die plaats. Tijdens huiszoekingen in woningen van enkele verdachten trof de politie behalve cocaïne, xtc-pillen en blokken hasj ook een geladen vuurwapen aan.

De drugshandel kwam aan het licht tijdens een onderzoek naar een café aan de Verwersdijk dat eind vorig jaar begon. Het resultaat van dit onderzoek was een inval in de kroeg op 10 februari van dit jaar. Vier bezoekers bleken in het bezit van cocaïne en xtc-pillen. Zij werden aangehouden en daags na de inval besloot de burgemeester van Delft de zaak voor de duur van een jaar te sluiten.

Tijdens het onderzoek naar drugshandel vanuit dit café ontdekte de recherche de vermoedelijke leverancier van de drugs. Dit bleek een 39-jarige man uit Delft. De recherche begon daarom ná het onderzoek naar het café een tweede onderzoek naar de handel en wandel van de 39-jarige. Hieruit ontstond het vermoeden dat de man vanuit meerdere Delftse cafés in harddrugs handelde. De 39-jarige zou zelf aan klanten verkopen, maar voorzag ook enkele dealers van een handelsvoorraad. Tijdens het onderzoek kwamen ook drie mogelijke leveranciers van de 39-jarige in beeld.

Op 10 april hield de politie de 39-jarige aan op het moment dat hij cocaïne kocht van een 25-jarige leverancier. Ook deze man werd aangehouden. Na de aanhoudingen trof de politie in de woning van de 25-jarige verdachte een geladen vuurwapen, blokken hasj en een halve kilo cocaïne aan.

In de weken na de eerste twee aanhoudingen werden nog twee vermoedelijke drugsleveranciers en een dealer aangehouden. Ook een 45-jarige Delftse barman werd opgepakt. In de woning van deze man vond de politie versnijdingsmateriaal, weegschaaltjes en verpakkingsmateriaal. Ook lagen in het huis ruim 200 xtc-pillen.