Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Rotterdamse taxi's gaan over op biobrandstof

12-06-2008

De Rotterdamse Taxi Centrale (RTC) is bereid haar wagenpark deels te vervangen door taxi's die rijden op biobrandstof. Vandaag is bekend geworden dat de RTC en het Rotterdam Climate Initiative (RCI) dit zijn overeengekomen.

De komende drie tot vier jaar vervangt de RTC 390 van haar 700 auto's tellende vloot door milieuvriendelijkere taxi's. Minister Cramer is blij met het nieuws en prijst het initaitief van het taxibedrijf. Volgens de bewindsvrouw sluit de Rotterdamse maatregel naadloos aan bij het klimaatbeleid zoals geformuleerd door het kabinet.

De Rotterdamse gemeente zegt toe haar wagens in de komende jaren te vervangen door schone voertuigen. In Nederland rijden ongeveer 3000 bio-auto's rond, waarvan ongeveer een derde in de regio Rotterdam. Voertuigen die rijden op biogas of biobenzine stoten minder CO2 uit.

Rotterdam heeft zich tot doel gesteld voor 2025 de CO2-uitstoot met de helft terug te dringen. Het RCI, dat nu een jaar bestaat, probeert op allerlei terreinen duurzame initiatieven te ontplooien.

Het Rotterdam Climate Initiative vloeit voort uit de Clinton Climate Initiative. Oud-president Bill Clinton vroeg vorig jaar aan veertig wereldsteden zich in te zetten voor schonere steden. Rotterdam is niet één van de veertig lidsteden, maar is wel aangesloten als stad bij het milieuprogramma.

Meer info:

http://www.rotterdamclimateinitiative.nl/

http://www.clintonfoundation.org/

http://www.c40cities.org/