Politie Zaanstreek-waterland

Verkeerscontroles

Purmerend, Landsmeer, Wijdewormer, Assendelft, 12-06-2008 o De politie heeft op diverse plaatsen in de regio verkeerscontroles gehouden.

Onder invloed en geen rijbewijs

Landsmeer, 11 juni, 01:55 uur

Op de Kerkbreek in zijn woonplaats werd een 37-jarige automobilist in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden omdat hij onder invloed reed. De man had twee keer zoveel drank op als toegestaan. De man reed tevens met een ongeldig verklaard rijbewijs. Voor beide feiten is proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijders

Purmerend/Wijdewormer, 11/12 juni

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben agenten op de Zambezilaan in Purmerend een 22-jarige man uit Den Ilp aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid over de Gorslaan rijden en zetten de achtervolging in omdat de man niet reageerde op het stopteken. Op de Nijlstraat stopte de man uiteindelijk, nadat de agenten met groot licht en blauwe flitslampen herhaaldelijk de aandacht van de bestuurder hadden proberen te trekken. Een blaastest toonde aan dat de man, die geen identificatiebewijs bij zich had, teveel gedronken had (0,8 ). Vervolgens wilde de bestuurder niet mee naar het politiebureau. Hij verzette zich hevig waarop agenten hem in de boeien sloegen. Op het politiebureau verklaarde de man dat hij een beetje wilde rondrijden. Agenten hebben de man thuis afgezet en de moeder op de hoogte gesteld van het gedrag van haar zoon. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Op de A7 in Wijdewormer en op de Rivierenlaan werden in de nacht van woensdag op donderdag een 45-jarige man uit Hindeloopen en een 39-jarige man uit Purmerend aangehouden. Eerstgenoemde had twee keer zoveel alcohol op als is toegestaan en de Purmerender was niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

60 km per uur te hard

Assendelft, 10 juni, 09:00-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de
Provincialeweg-Purmerend-Buitenhuizen (N246) werd dinsdag een hoogste snelheid gemeten van 140 km per uur. Van de 1191 hielden 1180 bestuurders zich keurig aan de snelheidslimiet van 80 km per uur. De snelheid van het verkeer uit beide richtingen werden gemeten.