Politie Noord-Holland-Noord

Aanrijding met letsel op Westdijk

Alkmaar, 12-06-2008 o Op donderdagmorgen, 12 juni omstreeks 09.10 uur vond er op de Werstdijk in Alkmaar een frontale aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten. De weg raakte enige tijd gestremd.

Een 20-jarige man uit Ilpendam reed in een vrachtwagen met aanhanger over de Westdijk. Vlak voor een flauwe bocht naar links kreeg hij een black-out. Hierbij raakte hij op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer. Hier kwamen juist twee personenautos aangereden. De vrachtwagen botste op de eerste wagen en reed daar deels overheen. De bestuurder van de tweede (achterste) wagen stuurde zoveel mogelijk naar rechts. De auto werd vervolgens alleen links geschampt.

De bestuurder en de inzittende van de voorste personenauto raakten bekneld. Zij moesten uit hun auto worden bevrijd. Beide personen werden voorbehandeling van zware verwondingen overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar. Personeel van een gewaarschuwde traumaheli verleende daarbij assistentie. De inzittende van de auto was een 66-jarige man uit Schagen. Achter het stuur zat zijn 29-jarige zoon uit Arnhem. Beiden werden opgenomen in het ziekenhuis.

De bestuurder van de vrachtwagen en de bestuurder van de tweede personenauto, een 38-jarige Heerhugowaarder liepen geen letsel op. De vrachtwagenchauffeur werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man is inmiddels weer in vrijheid gesteld.