Politie Noord- en Oost Gelderland

Vuurwapen en veel gestolen goederen aangetroffen

Apeldoorn, 12-06-2008 o De politie heeft een 32-jarige man Apeldoorn aangehouden en ingesloten, nadat hij eerder een 27-jarige plaatsgenoot bij een onenigheid had bedreigd met een vuurwapen. De politie heeft het wapen met enkele scherpe patronen op zijn verblijfplaats in een woning in de wijk de Maten aangetroffen en in beslag genomen. In die woning trof de politie ook tal van goederen die van diefstal afkomstig waren.

De bedreiging met het vuurwapen vond in mei plaats een woning aan de Nieuwendijk in Apeldoorn. Na dit incident bleef de verdachte onvindbaar tot 6 juni jongstleden, toen hij op straat, op het Musketiersveld, kon worden aangehouden. In de woning van zijn verblijfplaats trof de politie het vuurwapen, patronen en tal van gestolen goederen. De verdachte zit nog in voorlopige hechtenis.

Gestolen goederen
Het gestolen goed blijkt afkomstig van inbraken uit woningen, bedrijven en geparkeerde autos. Deze spullen bestaan vooral uit laptops, koffers met gereedschap, autoradios, een digitale camera, een navigatieapparaat, meerdere nieuwe verpakte nachthemden (vermoedelijk van winkeldiefstal) en tal van mapjes met CDs (autokraken).

De politie heeft enkele spullen met een zestal aangiften kunnen matchen en teruggegeven aan de eigenaren. Op het bureau aan de Vosselmanstraat liggen nog steeds diverse goederen waarvan (nog) geen eigenaar bekend is.

Gedupeerden van een inbraak of diefstal die menen dat er mogelijk gestolen spul van hen is teruggevonden, kunnen op vrijdagmorgen 13 en 20 juni bellen met het Team Binnenstad om te bezien of er gestolen goederen van hen zijn aangetroffen. Telefoon 0900 - 8844.