BOVAG

13-06-2008
BOVAG 'Schatkist-Tour' tegen accijnsverhoging

Mark Rutte geeft aftrap BOVAG-protestactie

Het schiet BOVAG in het verkeerde keelgat dat de accijns op LPG en diesel per 1 juli wordt verhoogd in een tijd dat de prijs van brandstoffen al de pan uitrijst. En nog erger is dat minister Bos hierbij doodleuk stelt dat automobilisten maar moeten wennen aan de torenhoge brandstofprijzen. BOVAG trekt daarom van 17 t/m 23 juni met een opvallende Schatkist-Tour het land in om automobilisten en truckers een stem en een gezicht te geven. Stop de accijnsverhoging. Rijdend Nederland zit aan zijn taks.

In diverse regios wordt op drukbezochte tankstations de goedgevulde en grote `Schatkist van Balkenende IV neergezet. Automobilisten die de accijnsverhogingen meer dan zat zijn, kunnen zich via de camera rechtstreeks tot Den Haag wenden. Door op de schatkist te klimmen, kunnen zij de politiek laten weten wat voor hen de dagelijkse gevolgen zijn van de hoge brandstofprijzen. Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD, zal samen met de BOVAG-directie op 18 juni de officiële aftrap verrichten van de BOVAG-protestactie.

Parodie
De BOVAG Schatkist-Tour is een knipoog naar de zeepkist-tour van Wouter Bos. Aan de vooravond van de verkiezingen hield hij in het hele land speeches vanaf een zeepkist om zo de gunst van de kiezer te verkrijgen. Dezelfde kiezers kunnen nu onder het motto: Ik zit aan van Balkenende IV de politiek op zeer persoonlijke wijze indringend confronteren met hun persoonlijk leed door de accijnsverhoging. Wie zijn of haar persoonlijke boodschap heeft laten opnemen, krijgt een gratis koud drankje aangeboden om symbolisch af te koelen en bij te komen van de op handen zijnde accijnsverhoging.

Echte mensen
BOVAG is van mening dat de politiek veel meer dan nu het geval is moet gaan beseffen dat het hier om een probleem gaat dat mensen elke dag in hun portemonnee voelen. Koos Burgman, algemeen directeur BOVAG: Het kabinet ziet de BTW-inkomsten stijgen door de steeds hogere brandstofprijs. Het minste wat de regering dan kan doen is een gebaar maken door de voorgenomen accijnsverlaging achterwege te laten. Ook om de inflatie te beteugelen. Hoe massaal de protesten tot nu toe ook zijn geweest, de politiek lijkt niet gevoelig voor de kracht van het aantal. Daarom gaan we nu maar meer de diepte in door Den Haag echt te confronteren met het dagelijkse persoonlijk leed en onbehagen van de kiezer. Dat kan geen mens koud laten!

Klik hier voor het schema van de BOVAG Schatkist-Tour. Bron: Persbericht BOVAG
Datum: 13-06-2008