Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (12/6)

BERGEN OP ZOOM, 12 juni 2008

Politie houdt verkeerscontrole op twee locaties

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.30 uur op twee verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. De agenten controleerden 500 auto's op de Vierlingweg en Wouwsestraatweg. 44 bestuurders kregen een bekeuring mee voor o.a.niet handsfree bellen, niet volgen verplichte rijrichting, niet dragen gordel, niet tonen rijbewijs, te hard rijden en voor een mankement aan de aanhangwagen.

Man met harddrugs opgepakt

OUDENBOSCH: Een 21-jarige man uit Hoeven is op de Albanoweg rond 03.30 uur door de politie opgepakt. Hij zou harddrugs bij zich hebben.

Agenten zagen een fietser zonder verlichting rijden. Hierop spraken ze de man aan. Het bleek dat hij vermoedelijk speed en GHB bij zich droeg. Ook had hij een koevoet en zaklamp bij zich. De man verklaarde zelf dat hij de zaklamp bij zich had omdat de verlichting van zijn fiets kapot was. De man is meegenomen naar het bureau.

Man opgepakt voor mishandeling ex-vriend

ZEVENBERGEN: Donderdagochtend heeft de politie rond 01.15 uur is een 53-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van de ex-vriend van zijn dochter. Het zou gaan om een conflict in de privesfeer. Daarbij zou de stiefvader het 28-jarige slachtoffer met gebalde vuist in het gezicht hebben geslagen. Hij liep daarbij verwondingen op aan zijn kaak. De verdachte verklaarde dat het slachtoffer zijn dochter lastig zou vallen. De man is in verzekering gesteld.

Beginnend bestuurder opgepakt met teveel alcohol op

ZEVENBERGEN: Donderdagochtend rond 00.40 uur is een 18-jarige man uit Bavel op de Industrieweg aangehouden. Hij reed door rood licht. Uit onderzoek bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies 130 ug/l terwijl 88 ug/l is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder slaat fietser neer na verkeersongeval

OUDENBOSCH: Een 54-jarige man uit Oud-Gastel is donderdagmiddag rond 12.30 uur op de Bosschendijk aangehouden. Hij zou een 32-jarige man uit Wouw geslagen hebben.

Aanleiding was een verkeersongeval waarbij de 54-jarige bestuurder stond te wachten om de weg over te steken. Hij stond deels op een fietspad. Een aankomende fietser zag de auto te laat en kon niet voorkomen dat hij met zijn fiets de auto raakte. De bestuurder stapte uit om verhaal te halen. Dit liep uit op een conflict. De inwoner uit Oud-Gastel sloeg daarbij o.a. het slachtoffer in zijn gezicht en gooide de fiets tegen de grond. De politie is erbij gehaald en agenten hebben de bestuurder meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verkeerscontrole

OUDENBOSCH: De politie hield op de Molenstraat donderdagochtend van 10.00 en 11.30 uur en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur een verkeerscontrole. In totaal zijn 350 auto's op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden 10 bestuurders te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 70 km/h betrof. Ook hebben agenten een controle uitgevoerd. Hierbij zijn 10 bestuurders bekeurs voor o.a. niet dragen van de autogordel, voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één persoon, omdat zijn APK-keuring was verlopen.

Auteur: Eefje Klijberg