Gemeente Delft

Fietsbrug ontlast langzaam verkeer van bouwwerkzaamheden

De Rijksstraatweg in Delft, parallel aan de A13, is dit weekend afgesloten voor alle doorgaande verkeer. De gemeente gaat over een gedeelte van de weg een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug plaatsen. De brug heeft tot doel om het langzame verkeer te ontlasten van bouwwerkzaamheden tijdens de aanleg van een fiets- en voetgangerstunnel in 2008, 2009 en 2010.

Voor de werkzaamheden aan de fietsbrug is een gedeelte van de rotonde bij de Delfgauwseweg tot aan de manage Prinsenstad afgesloten. De uitvoerders werken vanaf vrijdag 13 juni 16.00 uur tot uiterlijk zondag 15 juni 16.00 uur. De onderkomens van ondernemers en bewoners aan de Rijksstraatweg blijven bereikbaar. Het doorgaande verkeer wordt via borden omgeleid.

De fietstunnel komt ter hoogte van het fietspad naast de IJsvereniging en is naar verwachting in de eerste helft van 2010 gereed. Door de nieuwe tunnel kunnen duizenden fietsers per dag een kortere weg nemen tussen het TNO-terrein in Delft en nieuwbouwwijk Emerald in Delfgauw. De tunnel wordt bijna 300 meter lang, waarvan 77 meter overdekt, en gaat onder vijf rijbanen door, die van de snelweg A13 en één van de Rijksstraatweg.

Noot voor de pers (