KNMG

Kadertraining voor regionale bestuurders

Geef u nu op voor de kadertraining regionale bestuurders!

Succesvolle kadertraining krijgt een vervolg
Er worden steeds meer eisen gesteld aan verenigingen, waardoor ook het besturen van een vereniging steeds complexer wordt. Bestuurders van verenigingen moeten tegenwoordig veel kennis van zaken hebben om hun functie goed uit te kunnen oefenen. Ook het ontwikkelen en uitvoeren van beleid vraagt om bepaalde vaardigheden. Daarom organiseert de KNMG de tweedaagse kadertraining voor regionale bestuurders.

Wat houdt de kadertraining in?
De kadertraining is bedoeld voor regionale bestuurders van de KNMG-districten, bestuurders van beroepsverenigingen en daarnaast het Studentenplatform om vaardigheden aan te leren of te versterken. Vaardigheden die bij iedere bestuurlijke functie in de vereniging van pas kunnen komen. Daarnaast beoogt de kadertraining om bij de afzonderlijke deelnemers kwalitatieve effecten op de lange termijn te bewerkstelligen. Dit wordt bereikt door persoonlijke aandacht te besteden aan manieren van communiceren, deelnemen aan een overleg, samenwerken en het innemen van onderhandelingsposities. De cursus draagt ertoe bij dat de bestuurders op een meer uitdagende manier hun bestuursfunctie kunnen vervullen.

Hoe is de kadertraining opgebouwd?
Centraal in de kadertraining staan de persoonlijke aandachtspunten van de deelnemers. Deze worden aan het begin van de training vastgesteld. Tijdens de training wordt bijvoorbeeld ingegaan op lobbyen, onderhandelen, netwerken en presenteren. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de federatie KNMG. Door gebruik te maken van praktische voorbeelden kunnen de deelnemers nieuwe tips en ideeën opdoen. De kadertraining is daarom ook interessant voor mensen die al langer als bestuurder actief zijn.

Deelname aan de kadertraining
De kadertraining vindt dit jaar twee maal plaats namelijk op donderdag 12 en vrijdag 13 juni en op donderdag 20 en vrijdag 21 november 2008. De grootte van de trainingsgroep varieert tussen de 10 à 15 personen.

Kosten
Kosten voor de tweedaagse training zijn, inclusief overnachting, euro 820,-. De kosten van de kadertraining zijn ¤ 820,= inclusief overnachting en diner. Bestuursleden kunnen hun regionale beroepsvereniging vragen de kosten van de kadertraining te vergoeden Accreditatie en aanmelding
Accreditatie wordt aangevraagd. U kunt zich aanmelden voor de kadertraining via Esmée Donker, secretariaat districten (e-mail; e.donker@fed.knmg.nl; 030 28 23 827). Wanneer er meer belangstellenden zijn dan plaatsen, dan gaan degenen die zich het eerst hebben aangemeld voor.