Raad van State


donderdag 12 juni 2008
09.45 uur
Zitting over de bouwvergunning die het college van burgemeester en wethouders van Capelle heeft verleend voor twee woontorens met 176 appartementen op het bedrijventerrein Wormerhoek in Capelle aan de IJssel. Onder meer Dans- en Partycentrum Dam, Quality Centre Nederland Services en belangenvereniging 's-Gravenweg zijn het niet eens met de vergunning en hebben hoger beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In afwachting van de behandeling daarvan verzoeken zij de Raad van State het besluit te schorsen. Een eerder beroep is door de rechtbank in Rotterdam ongegrond verklaard. (zaaknummer 200802770/2)
10.00 uur
wethouders van Gouda heeft verleend voor Het Groene Hart Ziekenhuis aan de Bleulandweg in Gouda. Twee omwonenden komen tegen de vergunning in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij vrezen voor geluids- en verkeersoverlast als gevolg van aankomend en vertrekkend verkeer van en naar het ziekenhuis. (zaaknummer 200705717/1)

10.00 uur

Zitting over de dwangsom die de minister van VROM heeft opgelegd aan een recyclingbedrijf uit Leek vanwege de export van afvalstoffen naar Vietnam en Hongkong. Het gaat om samengeperste PET-flessen. Volgens de minister zijn die flessen zodanig verontreinigd dat ze niet hadden mogen worden uitgevoerd. Het recyclingbedrijf bestrijdt dat. Daarom verzoekt het bedrijf de Raad van State om de dwangsom te schorsen. (zaaknummer 200803730/1)

10.00 uur

Zitting over de boete op grond van de Wet arbeid vreemdelingen die de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft opgelegd aan hotel-café-restaurant De Gouden Leeuw in Voorschoten. De minister heeft de boete opgelegd omdat bij een controle in december 2005 is geconstateerd dat er drie Afrikaanse vreemdelingen in de horecagelegenheid aan het werk waren zonder dat zij in het bezit waren van een tewerkstellingsvergunning. De vreemdelingen maakten gebruik van valse identiteitsbewijzen. Het gaat om een boete van 28.500 euro. De Gouden Leeuw is het niet eens met die boete en komt in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een eerder beroep is door de rechtbank in Den Haag ongegrond verklaard. (zaaknummer 200708936/1)

13.00 uur

Zitting over de vergunning die het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant op grond van de Natuurbeschermingswet heeft verleend aan een agrariër uit Ossendrecht voor het uitbreiden van zijn veestapel. De boerderij ligt aan de Bremweg in het natuurgebied "Brabantse Wal". Dit natuurgebied is aangewezen als een zogenoemde speciale beschermingszone. Onder meer de Brabantse Milieufederatie verzoekt de Raad van State de vergunning te schorsen. Volgens de milieufederatie hadden de gevolgen van de uitbreiding van de veestapel voor het natuurgebied beter onderzocht moeten worden. (zaaknummer 200802981/1)