Ingezonden persbericht


Amsterdam, 12 juni 2008

Heldere fondsengids voor investeren in opkomende markten

Op 12 juni brengt Business in Development een nieuwe fondsengids uit: Venture Capital and Private Equity Funds for Development. Hierin staat actuele informatie over meer dan honderd fondsen die investeren in MKB-bedrijven in opkomende markten. Investeren in opkomende markten biedt bovengemiddelde rendementskansen. Volgens onderzoeksbureau IRIS is het rendement over de afgelopen vijf jaar van Egypte (+39%), Kenia (+29%) en Ivoorkust (+28%) bijzonder goed.

De gids biedt een handig overzicht van de fondsen met een index waar gezocht kan worden op onder andere: regio, land, investeringsgrootte en de grootte van het beheerd kapitaal. Verder bevat de gids een hoofdstuk over methodes om de impact van de investeringen te meten. De gids is zowel geschikt voor (potentiële) investeerders in fondsen die actief zijn in opkomende markten, als voor MKB-ondernemers uit opkomende markten die op zoek zijn naar financiering.

De gids is te koop voor 15 Euro op www.bidnetwork.org/vcguide. De gids is een initiatief van Business in Development van NCDO in samenwerking met Gexsi: the global exchange for social investment.