Ingezonden persbericht


Onafhankelijke jury beloont initiatieven die wet- en regelgeving vereenvoudigen

"Taxman van het jaar" ontvangt op 12 juni 2008 prijs uit handen van Willem Vermeend

Geldermalsen, 5 juni 2008 - Een onafhankelijke jury bestaande uit Mr. Aertjan Grotenhuis, Prof. Dr. C.A. (Flip) de Kam, Dr. Alfred Oosenbrug RA, Joop Rietmulder en Mr. Willem F.C. Stevens, zal op 12 juni 2008 in Brussel de winnaar bekendmaken voor het initiatief dat fiscale regels in Nederland en België vereenvoudigt of dat het inzicht van consumenten in hun eigen financiële positie aantoonbaar vergroot. De prijs wordt uitgereikt door de heer Willem Vermeend, voormalig staatssecretaris van Financiën en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in Nederland. De prijs bestaat uit een beeld van Fred Albrecht en een bedrag dat aangewend zal worden voor het verder ontwikkelen en verspreiden van het winnende initiatief.

De jury heeft de volgende organisaties en initiatieven genomineerd:


1. NIBUD voor haar initiatief 'De Geldkoffer': een voorlichtingsproject gericht op jongeren


2. Stichting Pensioenkijker voor haar activiteiten gericht op het vergroten van de pensioenkennis van consumenten.


3. Het Geldmuseum met de tentoonstelling "Geld voor later"


4. FinX: softwareontwikkeling gericht op verkrijgen inzicht asset allocatie gericht op totaal vermogen individuele consument


5. Digitaal aangifteprogramma inkomstenbelasting 2007.

De prijs is een initiatief van HM-ERGO dat volgens Theo Oskam, directeur HM-Ergo Nederland, een bijdrage wil leveren aan het vereenvoudigen van wet- en regelgeving, daar waar dat mogelijk is. "Er is zowel in Nederland als in België veel werk te verzetten om de administratieve regeldruk te bestrijden", aldus Oskam. "In België is een minister van Economie, Innovatie, Administratieve Vereenvoudiging, ICT en Telecommunicatie aangesteld. Dit geeft aan dat de politiek prioriteit geeft aan het terugdringen van de administratieve lasten en de vereenvoudiging van fiscale regelgeving. Met de "Taxman van het Jaar"-prijs willen we de discussie hierover ook in Nederland een belangrijke impuls geven."

Door succesvolle initiatieven via nominaties in de schijnwerper te zetten, hoopt Theo Oskam ook nuancering aan te kunnen brengen in het negatieve beeld dat de afgelopen paar jaren van de financiële sector is ontstaan. "Ik wil met ERGO het pensioenbewustzijn van Nederlanders vergroten. Er zijn verschillende momenten waarop mensen even bij hun pensioen zouden moeten stilstaan, zoals wanneer zij van baan wisselen of trouwen. Helaas denken de meeste dat het vanzelf wel goed komt. Dat is niet het geval. Daarom is het juist nu belangrijk dat we goede initiatieven belichten en helpen het vertrouwen van consumenten in de financiële wereld te herstellen. Ik hoop dat 'de Taxman van het jaar' hieraan een postieve bijdrage kan leveren", zegt Oskam. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het HM-Ergo Taxman-congres 2008, het jaarlijkse pensioencongres voor de top van de financiële wereld dat dit jaar in Brussel wordt gehouden.

Voor meer informatie bezoekt u www.deno.nl/taxman2008 of www.taxmanvanhetjaar.nl


- Einde bericht -

Over Hamburg -Mannheimer / ERGO

Hamburg-Mannheimer is specialist in pensioensparen en levensverzekeringen. De onderneming is van Duitse origine en maakt deel uit van de verzekeringsgroep ERGO, waartoe ook DAS, DKV, Victoria en KarstadtQuelle Versicherung behoren. ERGO maakt deel uit van de Münchener Rück-groep, de tweede grootste herverzekeraar ter wereld. De ERGO-groep heeft 34 miljoen Europese klanten. Binnen de Benelux is het hoofdkantoor van Hamburg-Mannheimer gevestigd in Brussel.