Ingezonden persbericht

Onderwijs Café 'Elk kind een kans - passend onderwijs in 2011?"

De Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) organiseert samen met de PO-Raad, VO-raad en de VOS/ABB op 12 juni het eerste Onderwijs Café, met als titel: 'Elk kind een kans - passend onderwijs in 2011?'. Ursie Lambrechts (vm. lid Tweede Kamer, D66; voorzitter evaluatie- en adviescommissie passend onderwijs), Joseph Custers (klinisch psycholoog, zorgcoördinator vmbo) en Dolf van Veen (hoofd Afdeling onderwijs en jeugdzorg van het NJI; bijzonder hoogleraar grootstedelijk onderwijs- en jeugdbeleid) gaan met elkaar, onderwijsorganisaties, scholen en de zaal in debat over het thema passend onderwijs.

Over het thema

Wat is passend onderwijs, wat zijn de doelstellingen, verwachtingen, kansen en bedreigingen? Is passend onderwijs synoniem voor inclusief onderwijs en hoever gaat de zorgcapaciteit van scholen? Met een nieuwe wet die in 2011 vorm moet krijgen, terwijl het veld druk is met initiatieven en experimenten? met een nieuwe wet die in 2011 vorm moet krijgen, terwijl het veld druk is met initiatieven en experimenten? Over deze vragen gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek.

Over Het Onderwijs Café
Het Onderwijs Café is een nieuw initiatief van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), PO-Raad, VO-raad en VOS/ABB. Een paar keer per jaar gaan deze organisaties in het funderend onderwijs met politici, beleids- en opiniemakers en met vertegenwoordigers van het veld in een politiek café met elkaar in gesprek en debat. Tijdens Het Onderwijs Café komen onderwijsactualiteiten aan bod - het nieuws van de dag - en wordt één lange termijnthema dat zowel PO als VO raakt, uitgelicht. Dit alles in een dynamische setting met een betrokken publiek. Na afloop wordt aanwezigen een drankje aangeboden en is er gelegenheid tot napraten.

PO-Raad, VO-raad, AVS en VOS/ABB nodigen politici, beleidsmakers, media, schoolleiders en -bestuurders van harte uit om deze middag onze gast te zijn en over dit thema in gesprek te gaan. Ook leden ven de organiserende organisaties zijn van harte uitgenodigd en kunnen zich aanmelden op: http://www.vo-raad.nl/onderwijscafe?inschrijven=true&datum=2008-06-12

Tijd: 16:00 uur - 18:00 uur
Locatie: Studio Dudok, Hofweg 1a Den Haag

Met vriendelijke groet,

Marc Mathies
Hoofd Communicatie

Postadres Postbus 1003. 3500 BA Utrecht
Bezoekadres Nieuwegracht 1, 3512 LB Utrecht
Telefoon 030 - 236 10 10
Gsm 06 - 12946413
Fax 030 - 236 10 36
Internet http://www.avs.nl



Ingezonden persbericht