Ingezonden persbericht


Acties in Utrecht tegen G8-top.

Vandaag 13 juni 2008 wordt het startschot gegeven voor acties tegen de G8-top in Japan. In Utrecht zal er een festival plaatsvinden, een groots opgezette fietsdemonstratie gehouden worden en vinden er diverse directe acties plaats. Deze activiteiten hebben ervoor gezorgd dat de organisatoren van een groot krakersfestival in Maastricht op het laatste moment geen vergunning hebben gekregen en ze hun acts af hebben moeten zeggen. Burgemeester Leers had van de inlichtingendienst te horen gekregen dat er uit heel Europa anders-globalisten naar Utrecht zouden komen en ze waren bang dat die door zouden trekken naar Maastricht. Er zou niet genoeg politie voorhanden zijn om de openbare orde te waarborgen. Het is dus duidelijk dat acties tegen de G8 nog altijd zwaar gecriminaliseerd worden. De acties in Utrecht gaan gewoon door!!!

In het ACU vindt er vanavond een anti-G8 festival plaats, met optredens van The Prunella Scales, Sack-O-Woes, Off Minor(US) en Possible Suspect. Entree is vijf euro en de opbrengst gaat naar vrijplaats Bar en Boos in Leiden. Naast muziek zullen ook diverse actiegroepen zichzelf en hun alternatief voor de G8 presenteren. De zaal gaat om 21.00 uur open. Het adres is Voorstraat 71.

Zaterdag vindt er een fietstocht plaats. Vorig jaar werd die ook gehouden en eindigde in een massale arrestatie van ruim honderd fietsers. De politie greep samen met de ME in omdat de deelnemers het overige verkeer in gevaar zouden brengen. Voormalig burgemeester Brouwer en de politie hebben door het stof moeten kruipen en de rechter heeft iedereen vrijgesproken. Daarom staat de fietstocht van zaterdag niet enkel in het teken van de protesten tegen de G8 maar gaat het ook om het terugeisen van de openbare ruimte. Er zullen een aantal infostops aangedaan worden om de kritiek tegen de G8 te verwoorden en zal er geëindigd worden in het Griftpark waar een feestelijke afsluiting plaats zal vinden.

---



Ingezonden persbericht