Gemeente Hoorn


Stadsherstel ontvangt in Engeland Europese onderscheiding

13 juni 2008 - Het bestuur van de Stichting Stadsherstel Hoorn kreeg op donderdag 12 juni in de kathedraal van de Engelse stad Durham de Europa Nostra Award uitgereikt, de prijs voor cultureel erfgoed van de Europese Unie.

Uitreiking Europa Nostra Award

De prijs werd uitgereikt door de president van Europa Nostra, mevrouw S.A.R. la Infanta Donna Pilar de Borbon, zuster van de koning van Spanje (rechts op de foto).

De prijs bestaat uit een bronzen sculptuur en een geldbedrag. Het is de hoofdprijs in de categorie dedicated service: bijzondere, jarenlange inspanning van een groep vrijwilligers die zich belangeloos inzet op het gebied van behoud van cultureel erfgoed. De Stichting Stadsherstel Hoorn is al 36 jaar actief op dit gebied.

De prijs werd in ontvangst genomen door Rita Bax, voorzitter van de stichting en bestuurslid vanaf het begin (links op de foto). Het merendeel van het bestuur van de stichting was bij de ceremonie aanwezig, alsmede de loco-burgemeester van Hoorn, de heer C. van der Maat. In de kathedraal waren enkele honderden deskundigen op het gebied van monumentenzorg aanwezig.