Persberichten Rijn en Venen, 12.00 uur

Utrecht, 13-06-2008

Geweldsincidenten

(Zie persberichten Rijn & Venen d.d. 08-06-2008: Man ernstig gewond)

WOERDEN - De politie heeft in de loop van deze week zes personen uit Woerden aangehouden omdat zij mogelijk betrokken zijn bij geweldsincidenten in het afgelopen weekend in Woerden.

In de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 juni vond een aantal geweldsincidenten in de omgeving van de Oostdam en de Stationsweg plaats. Rond 02.40 uur werd een ernstig gewonde 25-jarige man uit Woerden op de Voorstraat aangetroffen. De man werd met hoofdletsel opgenomen in het UMC in Utrecht. Daar overleed hij op donderdag 12 juni.

De politie stelde naar aanleiding van de geweldsincidenten en het aantreffen van de gewonde man een onderzoek in. Dat leidde op dinsdag 10 juni tot drie aanhoudingen en op donderdag 12 juni tot nog drie aanhoudingen. De aangehouden verdachten zijn allen afkomstig uit Woerden en variëren in leeftijd van 17 tot 19 jaar. De zes worden verdacht van betrokkenheid bij de geweldsincidenten, of zij mogelijk iets te maken hebben met het aantreffen van de gewonde man moet uit verder onderzoek blijken. De politie zet het onderzoek naar beide zaken voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Diefstal

MIJDRECHT Een 85-jarige man uit Zevenhoven is op donderdag 12 juni slachtoffer geworden van een diefstal.

Rond 15.45 uur wilde de man zijn auto parkeren aan de Bozenhoven. Toen hij aan het parkeren was, zag hij een man naast zijn portier staan. Deze man kwam heel dichtbij staan en vroeg aan hem of hij geld kon wisselen. Terwijl de Zevenhovenaar in zijn portemonnee keek, gaf hij aan niet te kunnen wisselen. Hierop is de vreemde man weer weggegaan. Vervolgens kwam de man tot de ontdekking dat de inhoud van zijn portemonnee weg was.

Het signalement van de verdachte man is:

Ongeveer 20-25 jaar, Noord-Afrikaans uiterlijk en 1.70 meter lang. Hij heeft een normaal postuur en kort haar.

De politie doet onderzoek naar de diefstal en vraagt u om hulp. Heeft u iets gezien of heeft u meer informatie over de verdachte? Bel dan de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem misdaad melden via 0800-7000.

Scooter gestolen

WOERDEN Een 17-jarige jongen is op donderdag 12 juni op Kuipersweg van zijn scooter beroofd. Omstreeks 10.15 uur dreigden twee verdachten de jongen in elkaar te slaan, als hij niet zijn scooter zou afstaan. De politie doet onderzoek naar de verdachten.