Politie Gelderland-Zuid

Drugs aangetroffen op camping

Gem Maasdriel, 13-06-2008 o Woensdagavond kreeg de politie van team Bommelerwaard een melding van collegas uit de regio Brabant-Noord, dat in een woning op een camping in de gemeente Maasdriel een grote hoeveelheid drugs waren aangetroffen.

Politiemensen uit Brabant-Noord waren op de camping in het kader van een ander onderzoek. Zij troffen in een woning de drugs aan en droegen het onderzoek naar deze drugs over aan de collegas in Gelderland-Zuid.

De aangetroffen drugs betroffen een hoeveelheid van ruim 23 kilo gedroogde henneptoppen en een liter GHB. De hennep vertegenwoordigt een handelswaarde van 80 à 100.000 Euro. Tevens werd een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. De aangetroffen drugs waren opgeslagen in een ruimte die bedoeld was om henneptoppen te drogen. De daarvoor gebruikte apparatuur is eveneens in beslag genomen en vernietigd. Een 49-jarige man en een even oude vrouw, beiden afkomstig uit Kaatsheuvel, werden aangehouden. Zij zijn op het politiebureau in Tiel verhoord. De vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld. De man zit nog steeds vast.
(03)