Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 13 juni

* POLITIE TREEDT OP TEGEN OVERLAST DIRK DE DERDELAAN

VLAARDINGEN - Naar aanleiding van klachten over overlast rondom een flat aan de Dirk de Derdelaan heeft de politie van Waterweg-Noord meerdere controles gehouden. Buurtbewoners hadden geklaagd over terugkerende overlast tussen vijf en zeven uur 's ochtends: dagelijks zouden er op dat tijdstip auto's over de stoep rijden en claxonneren. Van 26 tot en met 30 mei hebben politieagenten daarom veelvuldig gecontroleerd. Tijdens controles in burger deelden zij 51 bekeuringen uit voor rijden op het trottoir en 1 bekeuring voor onnodig claxonneren. Van 2 tot en met 6 juni was de politie herkenbaar aanwezig en werden nog eens 3 personen bekeurd voor rijden over de stoep. Ook de komende tijd zullen politieagenten regelmatig op overlast rond de Dirk de Derdelaan controleren.


* CONTROLE DOOR FIETSTEAM
ZUIDLAND - De politie heeft donderdagavond een controle uitgevoerd op en in de omgeving van de Nijverheidstraat. Daar waren naast politiemensen in burger, politiemedewerkers van het fietsteam aan het surveilleren. Twee jongens zaten bij een bushokje op de Julianastraat. Een van hen van een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich. Dit namen agenten in beslag. De twee zijn doorverwezen naar JOP. In de middag hebben agenten nog een man aangehouden die nog een openstaande boete had van 384 euro. De 39-jarige Rotterdammer moest direct betalen.


* MAN AANGEHOUDEN NA HELING
SPIJKENISSE - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van heling.
Donderdagavond rond acht uur zagen surveillerende agenten een jongen op een damesfiets zitten op de Ruwaard van Puttenweg, ter hoogte van het ziekenhuis. Na controle bleek de fiets van diefstal afkomstig, waarop de politiemensen de jongen aanhielden voor heling. De 18-jarige jongen uit Spijkenisse is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING INBREKERS
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft twee mannen aangehouden die worden verdacht van inbraak.
Donderdagavond rond kwart voor zes kreeg de politie melding van een bewoner dat zij niet meer haar woning binnen kon gaan aan de Westkade. De twee woningen naast haar waren gekraakt en zij kreeg het vermoeden dat haar woning nu mogelijk ook gekraakt is. Bij nader onderzoek door agenten bleek dat het slot was geforceerd en dat de binnenzijde was gebarricadeerd. In de woning stond een groot aantal audio- en videoapparatuur. In verband met de inbraak hielden agenten twee mannen aan, twee 37-jarige mannen uit Hellevoetsluis. De politie onderzoekt de toedracht.


* VERDACHTE INBRAAK AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een jongen aangehouden nadat hij had geprobeerd in te breken in een sportcomplex. Donderdagmiddag kreeg de politie melding van een inbraak in een sportcomplex aan de Fazantenlaan. Daar hadden enkele jongens geprobeerd om in te breken in de kleedruimtes van het sportcomplex. Een medewerker van de school had de jongens gezien, en ook waargenomen dat ze aan de sloten hadden gerommeld. Ze hadden ervoor gezorgd dat de deur wel open ging, maar niet meer in het slot viel. Toen de medewerker de jongens aansprak, renden ze weg. Rond twaalf uur had hij één van hen staande weten te houden. De 14-jarige jongen uit Hellevoetsluis is aangehouden door politiemensen en overgebracht naar een politiebureau. De moeder van de jongen heeft haar zoon opgehaald van het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht.


* LEERLING NA BEDREIGING AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een leerling na bedreiging aangehouden.
Donderdagavond rond vijf uur had een leerling van een school aan de Stolwijkstraat een gesprek met een leerling. Er ontstond onenigheid met de docent, waarop de leerling een mes pakte en liep in de richting van de docent. Dit ontaardde in een handgemeen. Andere docenten kwamen op het geluid af en schoten te hulp. Ze overmeesterden de 22-jarige leerling uit Rotterdam en pakten het mes af. Politiemensen hebben hierop de bedreigende leerling aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. De vader van de jongen is door politiepersoneel op de hoogte gebracht van het gedrag van zijn zoon.


* ONDERZOEK OVERLIJDEN
WATERWEG NOORD - In een natuurgebied aan de Kandelaarweg is donderdagmiddag het levenloze lichaam van een nog onbekende man aangetroffen. Voorbijgangers troffen de man, die vermoedelijk al enige tijd geleden is overleden, rond vijf uur aan. Naar de exacte doodsoorzaak en de identiteit van de man wordt een nader onderzoek ingesteld. Vanmiddag vindt er sectie plaats op het lichaam.


* BEDREIGER AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - De politie heeft een man aangehouden die zijn partner had bedreigd.
In de nacht van donderdag op vrijdag rond kwart over twaalf kreeg de politie melding van een bedreiging aan de Jozef Israelslaan. Daar had een man zijn expartner bedreigd. Ter plaatse was de man niet meer aanwezig. Een half uur later bleek dat de man opnieuw contact had opgenomen met de vrouw. Hierop zijn de politiemensen opnieuw naar de woning gegaan en hebben daar de 37-jarige Rotterdammer aangehouden. Agenten brachten de man die onder invloed van alcohol was, over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* CONTROLE VAN BEROEPSGOEDERENTRANSPORT
HOEK VAN HOLLAND / WATERWEG NOORD - De politie heeft een grote controle uitgevoerd op het gebied van beroepsgoederentransport. In samenwerking met het Regionaal Milieu Team, politiewijkteam Hoek van Holland en de verkeerspolitie is er een beroepsgoederen vervoers controle gehouden op de Schor te Hoek van Holland. Tijdens de controle was ook de Douane, Zeehavenpolitie, DCMR, de KMAR en forensische opsporing aanwezig. De medewerkers hebben in totaal 28 voertuigen gecontroleerd, hiervan hadden er 4 afval bij zich. In totaal werden er 11 overtredingen geconstateerd waar een proces-verbaal voor is opgemaakt. Onder verdeeld in: - los liggende lading, - niet op eerste vordering kentekenbewijs ter inzage afgeven, - niet op eerste vordering rijbewijs ter inzage afgeven - Niet kunnen identificeren, te lange lading, te hoge lading, 3x bestuurlijke boete arbeidstijdenwet, - niet kunnen printen tachograaf, - het aan hebben van blauwe lampjes achter de voorruit, Daarnaast hebben alle bestuurders een blaasproef afgelegd waaruit geen bijzonderheden kwamen. Specifiek geval was een Engels combinatie die een gevaarlijke afvalstof (verontreinigde grond) vervoerde. Deze combinatie had geen etikettering op het voertuig, geen verplichte veiligheidsmiddelen bij zich en de bestuurder had geen ADR-certificaat. De combinatie is vanaf de Schor onder begeleiding van de politie naar de Kruin gebracht waar de combinatie is stilgezet. Na overleg met de officier kreeg de bestuurder een schikkingsvoorstel van 2500,00 euro aangeboden die betaald werd. tevens is deze combinatie stil gezet in afwachting van en ander voertuig die wel beschikt over de verplichte veiligheidsmiddelen en waarvan de chauffeur wel een ADR certificaat heeft. Forensische opsporing heeft foto's gemaakt en een monster van de grond genomen. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIEMENSEN LICHT GEWOND NA VERZET TIJDENS ARRESTATIE

Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum heeft donderdagavond een 17-jarige Amsterdammer en een 17-jarige Rotterdammer gearresteerd.
Rond tien uur wilde de politieman een jongen bekeuren voor het wildplassen op de skatebaan aan de Westblaak. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring bemoeide de tweede verdachte zich met de situatie. Er ontstond een worsteling waarbij de politieman werd gestompt. Tijdens de aanhouding werd een andere agent tegen zijn hoofd geslagen. De twee verdachten zijn, na gebruik van pepperspray, gearresteerd.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HELING
Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben donderdagmiddag een 30-jarige Rotterdanner aangehouden voor heling.
Tijdens een controle van de fiets, bleek dat deze als gestolen in de systemen stond. De fietsers, een 30-jarige Rotterdammer, verklaarde dat hij niet wist dat de fiets gestolen was. Hij had de fiets zelf voor 70 euro gekocht van iemand. De man is aangehouden voor heling en heeft een bekeuring van 200 euro gekregen.


* RIOOLBUISDIEVEN AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft twee verdachten van diefstal aangehouden.
De politie kreeg donderdagavond rond elf uur melding dat twee mannen bezig waren met de diefstal van rioolbuizen in de omgeving van het Waleweinpad. De politie stelde een onderzoek in de omgeving in en trof de auto en de mannen aan op de Benedenrijweg ter hoogte van een benzinepomp. In het voertuig lag de rioolbuis. Hierop zijn de mannen aangehouden. De transporter is in beslag genomen. De 28-jarige man uit Ridderkerk en een 22-jarige man uit Zwijndrecht zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.


* BROMFIETSCONTROLE
MIDDELHARNIS/SOMMELSDIJK/OUDDORP - Politiemensen van het district De Eilanden en de Verkeerspolitie hebben donderdagmiddag en -avond een bromfietscontrole gehouden om de verkeersveiligheid te vergroten en de overlast terug te dringen.
In totaal werden 28 brommers gecontroleerd waarna 22 bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer teveel vermogen en geluid produceren. 14 bromfietsen mochten in verband met de overtredingen of technische mankementen niet meer rijden. Ook alle bestuurders moesten een blaastest afleggen.


* HELER FIETS AANGEHOUDEN
FEIJENOORD - RIDDERSTER - De politie heeft een vrouw aangehouden voor heling. Donderdagavond rond kwart over zeven kreeg de politie melding dat vorige week een fiets van een vrouw (een 51-jarige Rotterdamse) gestolen was vanaf de Hillevliet. Ze zag hem echter nu op slot aan een paal staan op de Groene Hilledijk. Tijdens het onderzoek door agenten kwam de 53-jarige Rotterdamse 'eigenaresse' aanlopen. Ze verklaarde de fiets voor een laag bedrag gekocht te hebben. Ze had echter kunnen weten dat de fiets van diefstal afkomstig was. Agenten hebben de vrouw aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd. Dondermiddag van twee uur tot donderdagavond elf uur hebben agenten in samenwerking met ondermeer de Douane en de Belastingdienst een ANPR-controle uitgevoerd. Dit was op op de Giessenweg en de Westzeedijk. In totaal heeft de politie voor diverse overtredingen 28 bekeuringen uitgeschreven. Er zijn drie kentekenbewijzen in beslag genomen omdat de auto's teveel geluid produceerden. Vier personen hadden geen ID bij zich. Een man is aangehouden omdat hij voor de derde reed zonder rijbewijs. Zij auto is van hem afgenomen. Er is voor 800 euro aan boetes betaald. Ook
werden er twee slagwapens en twee steekwapens in beslag genomen. De Gemeentelijk Belastingdienst heeft voor 4000 euro geind. Een auto van een Fransman werd in beslag genomen omdat hij nog 8 boetes open had staan. De Rijksbelastingdienst inde voor ongeveer 4500 euro en nam 6 auto's in beslag.


* POLITIE ARRESTEERT ZEVEN MENSEN VOOR HELING TIJDENS ACTIE TEGEN

FIETSENDIEFSTAL
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district De Eilanden en het fietsteam hebben donderdag, onder andere in burger, een actie gehouden tegen fietsendiefstallen en heling. Hierbij zijn vijf mensen aangehouden.
De politie controleerde onder meer bestuurders van fietsen, waarvan het slot ontbrak of het slot niet was voorzien van een sleutel. Tijdens de controle bleken vijf bestuurders op gestolen fietsen te rijden. Deze bestuurders zijn aangehouden voor heling, de fietsen zijn in beslaggenomen. Verder werden er tijdens de koopavond diverse bekeuringen uitgeschreven voor fietsen op trottior, rijden zonder rijbewijs en alcoholgebruik op de openbare weg.
Ook dinsdag heeft het wijkteam Spijkenisse-Noord, het biketeam , Cameratoezicht en de Rregionale ondersteuningsgroep een actie gehouden tegen fietsendiefstal. Tijdens de actie zijn 2 personen aangehouden voor het rijden op een gestolen fiets(heling). Eén fiets bleek gestolen te zijn in 1996, de andere 2 maanden geleden. Naast de actie tegen fietsendiefstal zijn er 11 bekeuringen geschreven voor diverse overtredingen zoals het drinken van alcohol, het fietsen op een voetpad, parkeren in een parkeerverbod en urineren op straat.