Ingezonden persbericht


MySpace volledig vernieuwd

Wereldwijde make-over van MySpace.com

Amsterdam, 13 juni 2008. De meest bezochte site ter wereld, MySpace, lanceert aanstaande woensdag 18 juni een geheel vernieuwde versie. In samenwerking met gebruikers is er de afgelopen 6 maanden gewerkt aan een nieuwe opzet voor de look-en-feel en functionaliteiten van de site. Dit is de eerste fase van een reeks van verbeteringen die gedurende de zomer zullen worden geïntroduceerd.

De veranderingen zijn doorgevoerd op basis van maandenlang onderzoek, user testing, surveys, focus groups, feedback studies, blog- en mail-reacties. Daaruit bleek een duidelijke behoefte aan structurele aanpassingen, aangezien de huidige site jarenlang organisch gegroeid is. Gebruikers gaven aan dat ze meer intuïtief wilden navigeren, makkelijker communiceren met vrienden en gemakkelijker toegang tot muziek en video wilden hebben. De veranderingen zijn onderdeel van een reeks van technische aanpassingen en verbeteringen die de afgelopen zes maanden al zijn doorgevoerd.

Derek Fehmers, country manager MySpace Nederland zegt: 'We zijn echt heel blij met de vernieuwde MySpace. Dit is veel meer dan alleen een face-lift, bedacht vanuit een kantoor. We hebben geluisterd naar de wensen van onze gebruikers, en zoals bij MySpace past, met hen samengewerkt aan een betere user experience. De learnings worden nu vertaald in de verbeteringen die gepland staan gedurende deze zomer. '

Wat verandert er precies?

* Homepage -- volledig redesign van de homepage. Overzichtelijker, makkelijker, beter en duidelijker.
* Navigatie -- de navigatie van de site wordt aangepast, waarbij de focus ligt op de community. Het wordt dus makkelijker en leuker om door de site te navigeren.
* Profile editor -- een update van de profile editor maakt het veel makkelijker om een eigen profiel naar keuze te maken, ook als je geen verstand hebt van html. Er zijn slechts een paar clicks nodig voor een nieuwe look en feel van je eigen profielpagina.
* Search -- de functie en de resultaten van het zoeken op MySpace zijn volledig aangepast. Belangrijke toevoeging in de resultaten zijn de 'relevantie-scores' en de categorieën zoals: people, myspace, web, muziek. Jaarlijks worden 20 miljard zoekopdrachten verwerkt en daarom is dit een belangrijk onderdeel van de site. Er wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Lucene Open-Source engine en community. Het is de eerste keer dat een dergelijke Open-Source toepassing op zo een grote schaal wordt toegepast.
* MySpace TV player -- de nieuwe player maakt gebruik van Flash9, is true-full-screen, kan HD weergeven en biedt ook de mogelijkheid lay-overs en pre --en post-roll advertenties toe te passen. Ook hier zijn community aspecten de basis, denk aan 'meer van deze gebruiker' en 'gerelateerde vids'.



Voor meer informatie en screenshots:
Conspiracy Concepts BV | Singel 93 | 1012 VG Amsterdam P +31 (0)20 623 46 84 | F +31 (0)20 625 26 50
Heleen Ririassa | Heleen@conspiracyconcepts.com | M +31(0)6462 464 26 http://www.conspiracyconcepts.com

MySpace Nederland | Herengracht 574 | 1017 CJ Amsterdam P + 31 (0)20 521 93 34 | F +31 (0) 20 521 94 00

Derek Fehmers | dfehmers@myspace.com | M: +31 (0)6214 19 301 http://nl.myspace.com

Over MySpace
MySpace is onderdeel van Fox Interactive Media Inc. MySpace is wereldwijd de grootste social networksite en maakt het mogelijk contact te onderhouden met vrienden en content te ontdekken en uit te wisselen. Door de integratie van profielen, blogs, instant messaging, e-mail, streaming muziek, video, foto galleries, persoonlijke advertenties, evenementen, groepen, studenten verenigingen en member forums worden leden verbonden. Wereldwijd heeft MySpace ongeveer 110 miljoen actieve leden. MySpace Nederland heeft sinds begin juni 2007 een kantoor in Amsterdam. MySpace heeft gelokaliseerde versies in: Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Britannië, Ierland, Italië, Japan, Latijns-Amerika, Mexico, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Zweden. Zwitserland en Brazilië. Fox Interactive Media is een divisie van News Corp.