Ingezonden persbericht


The Final brengt 4000 scholieren in beweging!

Spectaculaire afsluiting van Rotterdamse scholencompetitie

Op vrijdag 13 juni organiseerde Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam de zesde editie van The Final voor het Voortgezet Onderwijs (VO) in Ahoy Rotterdam. The Final VO is het grootste Rotterdamse sportevenement voor leerlingen van 12 tot en met 18 jaar.

Schoolteams namen het tegen elkaar op in verschillende takken van sport. In aanloop naar het evenement konden de leerlingen oefenen in een voortraject op de scholen zelf, door het volgen van clinics, trainingen en sportlessen.

Ook leerlingen die niet deelnamen aan de wedstrijden waren actief op The Final. Naast een competitief gedeelte, bood The Final tal van mogelijkheden om op recreatief niveau aan verschillende sport-, spel- en gameactiviteiten mee te doen.

Naast reguliere sporten zoals voetbal, basketbal en tennis, werd er kennisgemaakt met nieuwe, trendy sporten zoals, rope skipping, paintball, streetdance en nog veel meer. Nieuw dit jaar was de "Straat van Rotterdam": Freestyle BMX, skateboarden, graffiti, maar ook streetsoccer Freestyle & Tricks battles, verzorgt door de bekende straatvoetballer Soufiane Touzani.

Overgewicht en bewegingsarmoede
De gemeente Rotterdam is de strijd aangegaan tegen overgewicht en bewegingsarmoede onder de Rotterdamse jeugd. In het kader van het Actieprogramma Voeding en Beweging wordt The Final door de dienst Sport en Recreatie georganiseerd. The Final wordt ondersteund door Zilveren Kruis/Achmea. The Final sluit aan op het project Super Fit. Dit aanvullende lesprogramma voor scholen in het Voortgezet Onderwijs richt zich op leerlingen die onvoldoende bewegen en een minder gezond voedingspatroon hebben.

The Final voor basisonderwijs (BO)
Sport en Recreatie organiseert ook The Final voor het basisonderwijs. Dit evenement vindt eveneens plaats in Ahoy Rotterdam, op donderdag 26 juni a.s.